Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Week-end plin la Opera Brașov

Publicat: luni, 28 Februarie 2022 , ora 15.08

Miercuri, 2 martie 2022, de la orele 10.00 și 12.00, în Sala Operei, copiii sunt așteptați să ia parte la aventurile din spectacolul "Peter Pan", pe muzica compozitorului Laurențiu Profeta și libretul scris de Eugen Rotaru, după James Matthew Barrie. Peter Pan, băiatul care nu vrea să crească mare, și-a pierdut umbra. Wendy îl pândește și chiar îl așteaptă pe Peter Pan, deoarece are un secret: ea este cea care a găsit umbra lui Peter Pan și, pentru a-l ajuta, ea îi va coase umbra, ca Peter să nu o mai piardă. Peter Pan îi invită pe Wendy și pe frățiorii ei în Țara de Nicăieri, o țară a visurilor și a întâmplărilor minunate, unde pot ajunge doar în zbor. În Țara de Nicăieri, însă, sunt și pericole: Căpitanul Hook, dușmanul lui Peter Pan și Crocodilul Tic-Tac, care îl urmărește pe Căpitan. Ajunși în Țara de Nicăieri, Wendy acceptă să devină mama tuturor copiilor aduși în acel loc și se alege drept răsplată cu o casă. Cântecul ei le trezește celor doi frați, John și Michael, un dor aprins de casa părintească și cu toții își doresc să se întoarcă la părinții lor. Peter Pan nu li se va alătura, dar îi va ajuta să se salveze.

La reprezentația de la ora 10.00, va participa și un grup de 11 copii ucraineni, rămași ca refugiați la Brașov. Echipa lor, FC RUH Lviv, împreună cu antrenorii, a luat parte la turneul de fotbal Enjoy Sport's Winter Cup, desfășurat în perioada 24 - 27 februarie 2022 și organizat de Academia Celta Vigo Brașov. În semn de solidaritate și sprijin pentru societatea civilă din Ucraina, care acum traversează momente dramatice, angajații Operei Brașov doresc să se implice în ajutorarea acestor copii și vor acoperi costurile cu cazarea și masa, pentru încă o săptămână, pentru micii fotbaliști ucraineni.

Distribuția (ora 10.00): Emil Dumbravă (Peter), Alina Ichim (Wendy), Irina Iftene (John), Mădălina Lucaciu (Michael), Anca Panait (Mama), Dan Ionescu (Tata), Lorand Cristian (Hook), Sonia Hazarian (Crocodilul), Valer Lucaciu/Daniel Vâlcoci/Mihai Burlacu/Florin Grama (copiii pierduți), Matei Rada, Adrian Scriminț (pirații)

Distribuția (ora 12.00): Marius Tămășanu (Peter), Mihaela Marele (Wendy), Andromeda Nemeș (John), Daniela Surdeanu (Michael), Geanina Tomescu (Mama), Paul Tomescu (Tata), Ștefan Schuller (Hook), Cristina Roșu (Crocodilul), Valer Lucaciu/Daniel Vâlcoci/ Mihai Burlacu/Florin Grama (copiii pierduți), Matei Rada, Adrian Scriminț (pirații).

În ambele reprezentații, își dă concursul Baletul Operei Brașov. Regia artistică este semnată de Iulian-Ioan Sandu. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Mișcare scenică: Cristina Rotundu. Regie scenă: Dan Antipa.

Preț bilet: 15 lei (Pentru aceste evenimente nu mai sunt bilete disponibile!)

De asemenea, Opera Brașov se alătură campaniei "Rugă pentru pace" organizată de Radio România Cultural și va difuza, înainte de evenimentele noastre de sâmbătă, 5 martie 2022 - spectacolul de balet "Coppélia", pe muzică de Léo Delibes - și de duminică, 6 martie 2022 - "Iubesc femeia!", concert dedicat Zilei de 8 Martie -, a unui mesaj audio ce face un apel la solidaritate, empatie și compasiune cu tragedia războiului din Ucraina. Înregistrarea conține un fragment cu un puternic impact emoțional aparținând autoarei Svetlana Aleksievici, din volumul "Ultimii martori", și va fi citit de poeta Ana Blandiana. Campania este susținută de Editura Litera și Pen Club România.

Sâmbătă, 5 martie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la spectacolul de balet "Coppélia", pe muzică de Léo Delibes. "Coppélia" sau Fata cu ochii de email, baletul capodoperă al lui Léo Delibes, este, pe drept cuvânt, considerat unul dintre modelele clasice ale genului coregrafic. La mai bine de un secol și jumătate de la premiera ce a avut loc la Paris, în anul 1870, "Coppélia" continuă să-și păstreze forța de expresie, fiind reprezentat pe scenele multor teatre din lume. Libretul, inspirat din basmul "Omul de nisip" de E. T. A. Hoffmann, a fost scris de Charles Nuitter în colaborare cu renumitul coregraf Arthur Michel Saint-Léon.

Acțiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Prefăcându-se că reacționează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că și-a împlinit visul. În cele din urmă, Coppélius își dă seama că a fost înșelat. Prin farsa ei, Swanilda îl induce în eroare și pe Franz, logodnicul ei, de a cărui purtare era jignită și pe care izbutește să-l recucerească. Nunta Swanildei cu Franz încheie baletul, în mijlocul unei serbări populare, la care ia parte însuși meșterul Coppélius, care și-a uitat supărarea că fusese tras pe sfoară. Invitați: Andreea Jura și Dan Haja, prim-soliști ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca, precum și soliști ai aceleiași instituții: Diana Groza, Petra Trăilă, Cristina Pop, Vlad Maier și Romulus Petruș. Alături de aceștia, Baletul Operei Brașov: Adrian Scriminț, Anamaria Boancă, Diana Drăgan, Valentina Mirică, Chisako Ota, Cristina Rotundu, Raluca Șut, Melania Condoiu, Meda Enăcache, Nicoleta Sasu-Galian, Ștefan Dascălu, Dorin Mirea, Alexandra Scriminț, Eduard Toma, Claudiu Dane, Matei Rada, Adriana Simion, Mihaela Pop, Iulia Coșeriu și Otilia Scriminț. Regia și adaptarea coregrafică sunt semnate de Alexandru Fotescu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regie scenă: Dan Antipa.

Preț bilete: 40 lei (Pentru acest eveniment nu mai sunt bilete disponibile!)

Duminică, 6 martie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităn să luați parte la un concert special, dedicat Zilei de 8 Martie, intitulat "Iubesc femeia!". Ne vom gândi cu toții la mamele, surorile, soțiile, iubitele, fiicele și, în general, la toate femeile din viața noastră atunci când vom auzi canțonete, precum: "Non ti scordar di me" sau "Tu ca nun chiagne" de E. de Curtis, "Mamma" de C.A. Bixio, duete din operetele "Contesa Maritza" și "Silvia" de E. Kálmán, "Văduva veselă" de Fr. Lehár și arii din opera "Don Giovanni" de W.A. Mozart sau opereta "Gasparone" de K . Millöcker. Soliști vor fi: Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Aurelia Florian, Corina Klein, Silvia Micu, Asineta Răducan, Mihai Irimia, Alexandru Aghenie, Alexandru Chiriac, Lorand Cristian, Valentin Marele, Adrian Mărcan. Ei vor fi acompaniați la pian de Lioara Frățilă. Prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole. Coordonator spectacol: Lorand Cristian. Mișcare scenică: Cristina Rotundu. Regie scenă: Cristina Roșu.

Programul muzical al serii va fi completat de lucrările "Duo pentru vioară și violă în Sol Major - KV 423", "Cvartet cu oboi în Fa Major - KV 370", "Cvintet cu corn în Mi bemol Major - KV 407", prezentate de Kronstadt Quartet: Adrian F. Pipaș (vioară), Előd Gábor (violă), Zsófia Bartha (violoncel) și invitații: Cristina Ordean (oboi), Szilárd Kelemen (corn), Andreea Tofănel (violă).

Preț bilete: 30 lei (Pentru acest eveniment nu mai sunt bilete disponibile!)

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni - Vineri 10 - 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 - 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Participarea la evenimentele Operei Brașov este permisă pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore - în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Certificatul verde va fi însoțit de un act de identitate.

Desfășurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii.

Pe toată durata desfășurării spectacolelor, purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment. Vă mulțumim pentru înțelegere!