Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"Flautul fermecat" încheie seria evenimentelor Mozart la Opera Brașov

Publicat: luni, 21 Februarie 2022 , ora 11.36

Sâmbătă, 26 februarie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să vizionați o foarte îndrăgită operă: "Flautul fermecat" de W.A. Mozart, spectacol ce încheie seria evenimentelor dedicate, în fiecare an, de Opera Brașov, compozitorului austriac. Premiera lucrării a avut loc pe 30 septembrie 1791, la un teatru din suburbia Vienei, Theater auf der Wieden, cu Mozart însuși la conducerea orchestrei, cu libretistul Schikaneder în rolul lui Papageno și cu cumnata lui Mozart, Josepha Hofer, interpretând-o pe Regina Nopții.

Operă-basm, dar și operă cu idei filosofice profunde și puternic moralizatoare, "Flautul fermecat" a produs o schimbare în ceea ce privește concepția și, mai ales, percepția asupra genului liric. Drumul către adevăr, curaj, iubire, prietenie, autodepășire, stăpânire de sine sunt coordonatele pe care le-au urmărit compozitorul W.A. Mozart și libretistul Emmanuel Schikaneder când au creat această minunată lucrare ce nu lipsește din repertoriul teatrelor lirice din întreaga lume. Combinația dintre real și fantastic, bine și rău, liric și burlesc, obișnuit și exotic sunt redate în pagini muzicale de o strălucire aparte ce au dăinuit peste secole, înscriind "Flautul fermecat" în panoplia capodoperelor.

În distribuția spectacolului de sâmbătă îi veți putea urmări pe artiștii: Regina Nopții - Mădălina Barbu (invitată), Sarastro - Dan Popescu, Tamino - Liviu Iftene, Pamina - Maria Catrina, Papageno - Lorand Cristian, Papagena - Corina Klein, Doamna 1 - Mădălina Bourceanu (debut), Doamna 2 - Asineta Răducan, Doamna 3 - Cristina Roșu, Monostatos - Mugurel Oancea, 3 Copii - Andromeda Nemeș, Irina Iftene (debut), Anca Panait, Preot 1 - Bogdan Mirică, Preot 2 - Paul Tomescu, Domn în armură 1 - Adrian Stănilă (debut), Domn în armură 2 - Claudiu Bugnar (debut). Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică poartă semnătura Andei Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Regie scenă: Marilena Aldea.

Invitata noastră din spectacolul de sâmbătă, soprana Mădălina Barbu, urmează cursurile Universității Naționale de Muzică din București, la clasa prof. dr. Eleonora Enăchescu, unde a obținut diploma de licență și de master. Își continuă studiile cu soprana Nelly Miricioiu în Londra, unde obține un contract cu compania Swansea City Opera. Activitatea sa artistică continuă, având numeroase colaborări cu Radio România, Ateneul Român și Opera Națională Română Iași. A obținut multe premii internaționale și naționale, printre care: Concursul "Paul Constantinescu" - Premiul I (2012), As.Li.Co - 64 Concorso per Giovani Cantanti Lirici d'Europa - câștigătoare la categoria Debut (2013), Concursul Național al Liedului Românesc - Premiul de Excelență (2013).

Preț bilete: 40 lei (Pentru acest eveniment nu mai sunt bilete disponibile!)

Duminică, 27 februarie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, Cvintetul vocal ANATOLYvă oferă o sărbătoare a cântecelor de dragoste reunite în concertul intitulat "Anatoly de Dragobete". Cei cinci muzicieni brașoveni v-au pregătit un program muzical special, cu refrene ale ultimelor decenii: "Sub balcon eu ți-am cântat o serendă" de Petre Andreescu, "Dragoste pentru amândoi" de Luisa Sobral, "Of, inimioară" de Edmond Deda sau "Cântec pentru tine" de Anders Edenroth. O parte dintre armonizările melodiilor din acest concert au fost special scrise pentru Cvintetul vocal ANATOLY și aparțin compozitorului Ioan Dobrinescu, restul de adapatări sunt semnate de Ciprian Cucu. "Dragobete este ziua îndrăgostiților, ziua în care oamenii de toate vârstele își arată sentimentele așa cum știu ei mai bine. Noi vă arătăm dragostea noastră prin muzică!", ne mărturisesc cei din grupul vocal Anatoly.

Cei cinci membri care formează Cvintetul Vocal ANATOLY sunt: Andrada Mureșan - alto, Gabriel Baciu - tenor I, Ciprian Cucu - tenor II, Ciprian Țuțu - bariton și Marius Modiga - bas. Coordonator spectacol și regie de scenă: Silvia Papadopoulos.

Preț bilete: 40 lei (Pentru acest eveniment mai sunt foarte puține bilete disponibile!)

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni - Vineri 10 - 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 - 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Participarea la evenimentele Operei Brașov este permisă pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore - în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Certificatul verde va fi însoțit de un act de identitate.

Desfășurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii.Pe toată durata desfășurării spectacolelor, purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment. Vă mulțumim pentru înțelegere!