ACUM:
17.29
Promo RRM
Urmează: 17.30 Free
Apoi: 18.00 Planeta jazz De la swing la stilul anilor 2000, marile nume ale jazzului.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Filarmonica 'Oltenia' Craiova - Stagiunea 74 - Călătorie muzicală în Cehia

Publicat: marți, 16 Martie 2021 , ora 11.03


VINERI, 19 MARTIE 2021, ORA 19:00
ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII "OLTENIA"

Călătorie muzicală în Cehia


DIRIJOR

RADU ZAHARIA


SOLIST

ȘTEFAN CAZACU (violoncel)


În program:

Bedűich Smetana: Poemul simfonic "Vltava"

Antonín Dvoűák: Concertul în Si minor pentru violoncel și orchestră, op. 104


Concertul simfonic de vineri, 19 martie, ora 19:00, al Filarmonicii "Oltenia" Craiova este o călătorie pe unde muzicale în Cehia, cu dirijorul RADU ZAHARIA la pupitrul dirijoral și violoncelistul ȘTEFAN CAZACU în ipostază solistică. În program va fi Poemul simfonic Vltava de BEDŰICH SMETANA și Concertul în Si minor pentru violoncel de ANTONIN DVOŰÁK. Ambele lucrări evocă frumusețea naturii și tradițiilor din Cehia, atât Smetana, cât și Dvoűák, fiind considerați creatorii școlii muzicale cehe moderne.


RADU ZAHARIA a absolvit secția de dirijat a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, studiind sub îndrumarea maestrului Petru Sbârcea. Experiența sa profesională cumulează diferite tipuri de activități. Din anul 2012, Radu Zaharia este realizatorul unei serii de concerte sub titulatura "Foedus Concordiae", concerte constituite dintr-un ansamblu de orchestră și cor de cameră, la pupitrul cărora a susținut concerte în diferite spații culturale sau sacre din Arad. De asemenea, în noiembrie 2012, l-a asistat pe maestrul Neil Thomson (Anglia) la colaborarea avută cu Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române.

Atenția sa s-a extins și asupra unor proiecte contemporane, aflându-se la pupitrul Orchestrei Tymes încă de la înființarea acesteia, alături de care a susținut concerte în cadre neconvenționale, precum și concerte alături de formații rock.

Un talent muzical de excepție ce își găsește exprimarea prin sunetele violoncelului este ceea ce reprezintă deja ȘTEFAN CAZACU, un tânăr artist ce reușește să se impună pe scenele naționale și internaționale. Născut în anul 1994, ȘtefanCazacuși-a început formarea muzicală alături de tatăl său, distinsul violoncelist MarinCazacu. A terminat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa profesorului Răzvan Suma, perfecționându-se apoi la Universitatea de Muzică din Viena.

Talentul său a fost răsplătit prin numeroasele premii I obținute în diverse competiții naționale, totodată fiind distins cu: Premiul I la Concursul Internațional de la Liezen (Austria, 2008), Premiul al II-lea la Concursul "Antonio Janigro" (Croația, 2008), Marele Premiu la Concursului Eurovision Young Musicians (2010, București).


Concertul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane și respectarea măsurilor de siguranță medicală: accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-ieșire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măștii de protecție, distanța fizică de minimum 2 metri între spectatori.


Prețuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenți, seniori)

Agenția de bilete, Calea Unirii, nr. 16

Telefon: 0251.414.698

Program: luni-vineri; orele 10:00-18:00