ACUM:
15.00
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Concertele roz (R)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Muzeul Municipiului București împreună cu Asociația MuseArt anunță lansarea primei ediții a Competiției Internaționale online "Youth of Music 2021"

Publicat: joi, 4 Martie 2021 , ora 16.24
Muzeul Municipiului București împreună cu Asociația MuseArt anunță lansarea primei ediții a Competiției Internaționale online "Youth of Music 2021", dedicată tinerilor muzicieni, elevi, studenți sau tineri profesioniști activi în domeniul muzicii clasice, cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani.

Competiția se adresează tuturor categoriilor de instrumentiști, precum și artiștilor lirici. Câștigătorii vor primi premii în bani, trofee, precum și recitaluri înregistrate video în sălile prestigioaselor monumente istorice administrate de Muzeul Municipiului București.

"Youth of Music 2021" este dedicată tinerilor muzicieni pentru categoria solo, cu scopul de a încuraja talente excepționale, oferind în același timp posibilitatea de a concerta într-un context extrem de dificil, se arată în comunicat.

Competiția se va desfășura online, perioada de înscriere fiind 1 martie - 15 aprilie.

Aplicațiile sunt online și constau în trimiterea unor înregistrări video, cu repertoriul la libera alegere a candidatului, postate pe platforma Youtube.com. Detaliile se găsesc pe site-ul: https://www.museart-academy.com/

Concursul este organizat pe trei categorii de vârstă: categoria I - deschisă tinerilor muzicieni (elevi) cu vârste între 14 și 18 ani; categoria a II-a - destinată muzicienilor cu vârsta cuprinsă între 19 și 24 de ani; categoria a III-a - adresată muzicienilor aflați la început de carieră, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani.

Juriul prezidat de violonistul Alexandru Tomescu este alcătuit din Liliana Staicu, directorul Orchestrelor Radio România, pianista Verona Maier, prorector al Universității de Muzică București, dirijorul și managerul Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene Alexandru Mija, precum și pianista Sînziana Mircea, care este în același timp coordonatoarea proiectului în calitate de președintă a Asociației MuseArt, și directorul Muzeului Municipiului București, dr. Adrian Majuru.

Câștigătorii vor primi premii în bani, trofee, precum și recitaluri înregistrate video în sălile prestigioaselor monumente istorice administrate de Muzeul Municipiului București.

"Acest concurs este o formă de solidaritate cu toți aceia care au decis să își urmeze vocația de a deveni muzicieni, chiar și în aceste vremuri pline de incertitudine. Este un semn profund de prețuire și o adâncă reverență în fața lor, pentru puterea de a își urma visul. În același timp, este o încercare, chiar dacă la o scară foarte mică, de a oferi speranță, de a oferi tinerilor o scenă îmbrăcată în haina de gală a palatelor din București. Este modul nostru de a spune 'mulțumesc' tuturor tinerilor muzicieni care nu au renunțat la aspirațiile lor, care nu au încetat să spere și să muncească din greu pentru a-și îndeplini visul. Muzica, la fel ca și tinerețea, înseamnă speranță, bucurie, iubire și frumos. Înseamnă visare", a spus pianista Sînziana Mircea, președinta Asociației MuseArt.

Recitalurile de gală ale câștigătorilor vor fi înregistrate și difuzate online în luna mai, pe canalul de Youtube și paginile de Facebook ale Muzeului Municipiului București, precum și pe paginile Asociației MuseArt.