Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Filarmonica 'OLTENIA' Craiova - Stagiunea 74

Publicat: luni, 8 Februarie 2021 , ora 15.31

VINERI, 12 FEBRUARIE 2021, ora 19:00 - Orchestra Simfonică a Filarmonicii 'Oltenia'

Concert Max Bruch

DIRIJOR: TRAIAN ICHIM

SOLIST: CĂTĂLIN ADVAHOV (vioară, REPUBLICA MOLDOVA)

În program:

Max Bruch: Concertul nr. 1 în Sol minor pentru vioară și orchestră, op. 26

Felix Mendelsson-Bartholdy: Simfonia nr. 1 în Do minor, op. 11

Un concert aflat sub semnul talentului timpuriu va bucura publicul Filarmonicii "Oltenia" Craiova vineri, 12 februarie, ora 19:00, în cadrul Stagiunii 74. TRAIAN ICHIM, desemnat cel mai bun dirijor la Gala Operelor Naționale din România (2015), va dirija Concertul nr. 1 pentru vioară de Max Bruch, solist fiind tânărul CĂTĂLIN ADVAHOV. La vârsta de 15 ani, Cătălin Advahov are în palmares numeroase premii, este finalist la prestigiosul concurs internațional "Arthur Grumiaux" de la Bruxelles și a participat cu succes la show-ul televizat "Românii au talent". Seara se va încheia cu Simfonia nr. 1 de Felix Mendelssohn-Bartholdy, scrisă când compozitorul avea doar 15 ani.

Dirijorul TRAIAN ICHIM s-a născut în anul 1975 la Chișinău, Republica Moldova. În 2017, obține titlul de doctor în studiul artelor și culturologie (Institutul Patrimoniului Cultural din cadrul Academiei de Științe din Republica Moldova). În perioada 1994 - 1999 urmează Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, la clasa de dirijat Petre Sbârcea. Din 1993 până în 1994 este student al Academiei de Muzică "Gavril Musicescu" din Chișinău. Între anii 1982-1993 urmează Liceul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Chișinău.

Își începe cariera ca profesor de pian la Școala de Muzică din Cluj-Napoca. Între 2000 - 2001 este director muzical la Teatrul de Revistă din Deva. Dirijează la Teatrul de Operă și Operetă din Craiova, la Orchestra Fundației "Sergiu Celibidache" din București. Este profesor asociat la Facultatea de Muzică din cadrul Universității "Transilvania", Brașov, clasa de operă, muzică de cameră și de orchestră între 2004 și 2014. În perioada 2014-2016 este dirijor și coordonator muzical la Opera Națională Română din Iași. Din 2003 este dirijor la Opera Brașov. Din octombrie 2019 este lector universitar dr. la Facultatea de Muzică din cadrul Universității "Transilvania" Brașov.

Colaborează cu personalități din lumea muzicii, precum: Leo Nucci, Leontina Văduva, Elena Moșuc, Felicia Filip, Mariana Nicolesco, Pompei Hărășteanu, Florin Croitoru, Andrei Șerban, Nicky Woltz, Ileana Iliescu, Eugen Doga. La Gala Operelor Naționale din România a fost desemnat cel mai bun dirijor al stagiunii 2014 -2015, eveniment desfășurat la Iași, în noiembrie 2015. Participă la numeroase turnee în Germania, Austria, Olanda, Elveția, Luxemburg, Anglia, Franţa, Albania, Italia, Republica Moldova.

Violonistul CĂTĂLIN ADVAHOV s-a născut în anul 2005 la Chișinău, Republica Moldova. Este în prezent elev la Liceul Republican de Muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa prof. Galina Buinovschi. Deși foarte tânăr, are în palmares numeroase premii, dintre care amintim: Premiul I la concursurile "Modest Iftinchi" București, "Erich Bergel și Dorothy Kitchen" Sibiu, "Nedyalka Simeonova" Haskovo (Bulgaria), Premiul II la concursul "Remember Enescu" Sinaia, fiind și finalist la prestigiosul concurs internațional "Arthur Grumiaux" de la Bruxelles (Belgia).

A susținut concerte în compania Orchestrei Naționale de Cameră a Republicii Moldova (dirijori Cristian Florea și Vladimir Andrieș), Orchestrei Teatrului de Operă și Balet "Maria Bieșu" (dirijor Dumitru Cârciumaru), Orchestrei simfonice a Filarmonicii din Chișinău (dirijor Mihail Agafița). O realizare importantă a fost și participarea alături de artiști consacrați din Republica Moldova la marele eveniment cultural "Eugen Doga - 80 de primăveri", cu spectacole atât în țară, cât și peste hotare. În România, a participat cu succes la show-ul de la PRO TV "Românii au talent" (ediția 2020). De asemenea, un videoclip al său postat pe Instagram și Facebook are peste 80.000 de vizualizări.

Concertul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane și respectarea măsurilor de siguranță medicală: accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-ieșire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măștii de protecție, distanța fizică de minimum 2 metri între spectatori.

http://www.filarmonica-oltenia.ro/

https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/

https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/