ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Unrecital Maxim Belciug în aer liber

Publicat: marți, 1 Septembrie 2020 , ora 12.37
Joi, 3 septembrie 2020, ora 21.00, în curtea teatrului Unteatru din București răsună din nou muzica. Chitaristul Maxim Belciug urcă pe scena rânduită sub cerul liber pentru un recital de chitară solo pe care afișul îl prefațează cu vorbele lui Borges: "muzeu himeric de forme inconstante, grămadă de oglinzi sparte". Sau "muzică ce se încăpățânează să sune altfel decât cea izvorâtă din trecerea mai mult sau mai puțin ritmată a arginților sunători dintr-o mână în alta", cum spunea, cândva, însuși chitaristul.

Întâlnirea cu Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare. Dacă, în formulele de duo cu care ne-a obișnuit în ultimul timp, chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare partenerul, când este singur cu chitara sa lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor. Iar visele sale sunt molipsitoare. O fi poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge și iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional, fără să-i pese de drumul înapoi. Lipsite de luciul exterior al punerii în scena, recitalurile sale oferă în schimb prilejul intimității cu o fantezie. Un răgaz de visare și apoi lumea se poate întoarce la indiferența sa.

Recitalul are loc joi, 3 septembrie 2020, cu începere de la ora 21.00, în curtea teatrului Unteatru din str. Sfinții Apostoli 44, București. Accesul la eveniment este posibil doar în limita celor 30 de locuri disponibile, aranjate corespunzător, conform regulilor de distanțare. Biletele sunt disponibile pe tomtix.ro, mystage.ro si eventbook.ro. Informatii si rezervari: www.unteatru.ro sau https://www.facebook.com/events/347540319751884.