ACUM:
23.30
Sunete contemporane
Creații contemporane românești
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Corul Național de Cameră 'Madrigal – Marin Constantin' anunță reprogramarea primului concert din Stagiunea estivală pentru 21 iulie

Publicat: luni, 20 Iulie 2020 , ora 10.48

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", dirijat de Anna Ungureanu, reprogramează spectacolul "Hora staccato" - Concert folcloric pentru marți, 21 iulie, ora 21:00, la Amfiteatrul "Mihai Eminescu" (Parcul Național).

Biletele achiziționate anterior rămân valabile.

Evenimentul "Hora staccato" - Concert folcloric îmbină sonoritatea inconfundabilă a Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" și frumoasele costume cu elemente populare autohtone cu folclorul autentic românesc, aduce pe scenă artiști invitați și creează un spectacol unic, plin de culoare și dinamism, atât sonor cât și ca mișcare scenică.

Hora staccato" - Concert folcloric deschide Stagiunea estivală în aer liber (5 concerte) și se desfășoară cu respectarea regulilor de organizare a evenimentelor cu public în noul Amfiteatru "Mihai Eminescu" din Str. Arhitect D. Hârjeu nr. 61 (zona Parcul Național din București - acces prin cele două străzi principale Strada Maior Coravu și Bulevardul Basarabia).

Madrigal revine pe scenă în perioada 21 iulie - 16 august 2020 cu cinci concerte cu cinci repertorii diferite, după următorul program, la Amfiteatrul "Mihai Eminescu":

· Marți, 21 iulie, ora 21.00 - "Hora Staccato" - Concert folcloric (reprogramat)
· Duminică, 26 iulie, 21:00 - Concert "Madrigal cântă copiilor"
· Duminică, 2 august, 21:00 - Concert "Muzica Renașterii"
· Duminică, 9 august, 21:00 - Concert "Bijuterii corale"
· Duminică, 16 august, 21:00 - Concert "Ave Maria"

 

"Stagiunea estivală Madrigal 2020" este organizată în colaborare cu Centrul Cultural "Mihai Eminescu" al sectorului 2, Opera Comică pentru Copii și Circul Metropolitan și se înscrie în seria de proiecte naționale ale Ministerului Culturii: SAMER - Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, ce invită spectatorii la evenimente live în aer liber, pe parcursul întregii veri.

Biletele mai pot fi achiziționate de pe platforma Bilete.ro (https://www.bilete.ro/stagiunea-estivala-madrigal/). Costul unui bilet la un concert este de 30 RON. Costul unui abonament pentru o persoană la toate cele cinci concerte din "Stagiunea estivală Madrigal 2020" este de 120 RON.

Parteneri media: AGERPRES, Bookhub, Bucuresti FM, GoodNews, National FM România, N24 PLUS, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Revista CARIERE, spotmedia.ro, Zile și Nopti.

Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat "brand de țară". Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

În noiembrie 2016, Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul "Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt" la Palatul Națiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace și Securitate.

În 2020, Madrigal a împlinit 57 de ani de activitate neîntreruptă, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale. În luna ianuarie 2021, Corul Madrigal va evolua în cadrul renumitului Festival de la Salzburg, în celebra sală Mozarteum, sub bagheta dirijorului Ion Marin.