ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Violonistul Valeriy Sokolov și dirijorul Christian Badea, în stagiunea online a Filarmonicii 'George Enescu'

Publicat: marți, 23 Iunie 2020 , ora 9.05

Joi, 25 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Filarmonica "George Enescu" va transmite un nou concert din seria "Concertele Centenarului la Ateneu". În program Poemul simfonic "Don Juan" de Richard Strauss și Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 77 de Johannes Brahms. Orchestra condusă de Chistian Badea îl are ca solist invitat pe violonistul ucrainean Valeriy Sokolov, care a câștigat Premiul I la Concursul Internațional "George Enescu" din București, la ediția din anul 2005. "Solistul Concertului de Brahms este violonistul Valeriy Sokolov, un fascinant reprezentant al generației secolului XXI", declară Christian Badea, dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu".

Stagiunea 2018-2019 a Filarmonicii "George Enescu" s-a desfășurat sub semnul aniversării Centenarului, dar și al aniversării a 150 de ani de la înființarea Orchestrei Filarmonicii "George Enescu" (1868) și a 130 de ani de la inaugurarea clădirii Ateneului Român (1888).

Concertul din 23 octombrie 2018, a cărui înregistrare va fi transmisă joi, a fost susținut în cadrul proiectului "Concertele Centenarului la Ateneul Român", fiind realizat în parteneriat cu Fundația Română pentru Excelență în Muzică și Institutul Cultural Român.

Joi, 25 iunie 2020, ora 19.00
Stagiunea online a Filarmonicii "George Enescu"
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor
Christian Badea

Solist
Valeriy Sokolov

Program

Richard Strauss
Poemul simfonic "Don Juan"

Johannes Brahms
Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 77

Înregistrarea concertului din 23 octombrie 2018 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).