ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Strings&noise 'quoting Beethoven' - instrumente clasice, sunetele viitorului

Publicat: luni, 2 Martie 2020 , ora 9.09

Viorile nu ating doar coardele sensibile. La granița dintre repertoriul clasic și experimentul muzical futurist, duo-ul "strings&noise" (format din violoncelista Maiken Beer și violonista Sophia Goidinger-Koch) prezintă, în cadrul Săptămânii Sunetului de la București, un masterclass de muzică nouă și un concert experimental (6-7 martie), la invitația Forumului Cultural Austriac, în parteneriat cu Asociația Jumătatea Plină și Universitatea Națională de Muzică București.

Vineri, 6 martie, ora 15.00, Universitatea Națională de Muzică București - masterclass "Secrete din partitură - Forme și notații pentru instrumente cu coarde". Într-o abordare destinsă, interactivă și inedită în România, muzicienele austriece Maiken Beer (violoncel) și Sophia Goidinger-Koch (vioară) vor discuta cu participanții despre modul în care un muzician descifrează, interpretează și îmbogățește partitura unei lucrări de muzică contemporană. Cele două instrumentiste vor aduce câteva exemplificări, dar invită publicul să propună el însuși lucrări din propriul portofoliu.

Atelier deschis specialiștilor (instrumentiști, compozitori), dar și amatorilor de muzică contemporană.

Sâmbătă, 7 martie, ora 20.00, Switch Lab (Palatul Universul, Corpul A, et. 5, Strada Ion Brezoianu 23-25) - concert "strings&noise", în cadrul proiectului "Quoting Beethoven", realizat de Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut București, Săptămâna Sunetului și Universitatea Națională de Muzică București, cu ocazia celei de a 250-a aniversări a nașterii "Titanului de la Bonn". Maiken Beer și Sophia Goidinger-Koch vor prezenta piese contemporane (aparținând unor compozitori austrieci și internaționali Leo Riegler, Matthew Shlomowitz, Jennifer Walshe, Bernd Satzinger). Exclusiv în concertul de la București, publicul va avea ocazia să asculte și două lucrări în avanpremieră mondială, semnate de Bernhard Lang și Manuel Zwerger, care reinterpretează într-o manieră neașteptată teme muzicale celebre imaginate de Ludwig van Beethoven. Cele două lucrări sunt prezentate la București cu sprijinul SKE, fondul pentru compozitorii contemporani al Austro Mechana.