ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Cvartetul Arcadia la București și în Marea Britanie

Publicat: vineri, 9 Februarie 2018 , ora 10.17

Centrul Național de Artă Tinerimea Română invită publicul marți, 13 februarie 2018, de la ora 19, la Palatul Tinerimea Română și miercuri, 14 februarie 2018, de la ora 19, la Ateneul Român, la recitalul Cvartetului Arcadia, compus din Ana Török - vioară, Răsvan Dumitru - vioară, Traian Boală - violă și Zsolt Török - violoncel.

Programul primei seri, cea de 13 februarie 2018, de la Palatul Tinerimea Română, cuprinde trei lucrări mai puțin cântate la noi : Alexandr Borodin - Cvartetul nr. 2 în Re major, Sabin Păuța - Cvartetul nr. 4 "Ludus modalis" și Béla Bártok - Cvartetul nr. 6 în Re major, Sz. 114, BB 119.
Pentru 14 februarie, la Ateneul Român, Cvartetul Arcadia a pregătit trei dintre cele mai cunoscute lucrări clasice ale genului : Joseph Haydn - Cvartetul de coarde în Mi bemol Major, op. 33, nr.2 "Gluma", Dimitri Shostakovich - Cvartetul de coarde nr. 8, în do minor, op. 110 și Ludwig van Beethoven - Cvartetul de coarde în mi minor, op. 59, nr. 2 "Razumovsky".

Din 15 februarie 2018, cvartetul Arcadia va întreprinde un turneu în Anglia, în onoranta ipostază de invitat în cadrul stagiunilor organizate de cele mai importante societăți de muzică de cameră din Regatul Unit, precum Leamington Music, Newton Abbot and District Society of Arts, Chichester Chamber Concerts, Nicholas Yonge Society și Ipswich Chamber Music Society. În luna aprilie membrii cvartetului vor avea o a doua sesiune, și ultima, de înregistrări pentru a completa integrala cvartetelor lui Béla Bartók la casa de discuri Chandos Records, înregistrările urmând a fi făcute în Anglia, la celebra Potton Hall.

Cunoscut în peisajul internațional al muzicii de camerã, Cvartetul ARCADIA s-a format în 2006 în timpul anilor de studiu la Academia de Muzicã "Gheorghe Dima" din Cluj.
Cvartetul a concertat la Spring Festival (Budapesta), George Enescu Festival (Heidelberg), Cité Internationale des Arts (Paris), Alte Oper (Frankfurt), Pollack Hall (Montreal), Concertgebouw (Amsterdam), Wigmore Hall, Q'arto Mondi Festival (Polonia), Salle Gaveau (Paris), Tel-Aviv, Mecklenburg Vorpommern Festival, Kammermusiktage Mettlach, Zeist Music Days Festival (Olanda), Portugalia, Marea Britanie, China. Ansamblul a câștigat numeroase competiții de muzicã de camerã, printre care International Chamber Music Competition (Hamburg, 2009), Almere International Chamber Music Competition (2011), Wigmore Hall London International String Quartet Competition (2012), Osaka International Chamber Music Competition (2014). Au debutat discografic în 2009 cu un disc Mendelssohn - Brahms lansat de Fontenay Classics International (Hamburg), continuând cu înregistrarea cvartetelor de Leoč Janáèek nr. 1 și nr. 2 lansată în 2013 la Orchid Classics (Londra). În stagiunea 2014 - 2015, Cvartetul Arcadia a întreprins un turneu de 12 concerte în Japonia și a susținut concerte în Europa, la Wigmore Hall, Vienna Musikverein, Aldeburgh Festival, Grafenegg Festival, Silver Lyre Festival (Sankt Petersburg), Berlin Konzerthaus, Norwich Festival, Madrid și a debutat cu o transmisiune de la Wigmore Hall la BBC Radio3.

Evenimentul este organizat de Centrul Național de Artă Tinerimea Română în colaborare cu Filarmonica "George Enescu", iar parteneri media sunt Radio România Muzical și Radio România Cultural.

Pentru alte informații legate de activitatea Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" puteți accesa www.tinerimearomana.ro.