Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Sonata Kreutzer interpretată de concertmaestrul Filarmonicii din Viena pe scenele din România

Publicat: luni, 22 Mai 2017 , ora 12.01

Concertmaestrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, poate fi din nou ascultat de publicul din România. Pe o pe o vioară Antonius Stradivarius 1714, care i-a fost pusă la dispoziție de Banca Națională a Austriei, violonistul va interpreta binecunoscuta și îndrăgita Sonată Nr.9 în La major, op.47 -Kreutzer de Beethoven, dar și alte două sonate compuse de doi dintre marii B din istoria muzicii: Beethoven și Brahms.

''Invit toți iubitorii muzicii clasice să vină la concertele noastre. Vom cânta pentru a doua oară în România, la București, Sibiu și Timișoara. Anul trecut am fost foarte impresionat de public, de reacția lui, de frumusețea orașelor și a naturii, de felul cum totul se dezvoltă atât de frumos. Sperăm să putem transmite bucurie și dragoste prin muzica noastră, astfel încât să încălzim inimile celor care ne ascultă." (Volkhard Steude)

Volkhard Steude va fi acompaniat de pianista Cătălina Butcaru. Născută la Constanța, a fost admisă la Conservatorul din Viena la numai 16 ani, de unde a obținut diploma de solist. In 2008 și-a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall - Londra. Albumul, care conține lucrări de A. Berg, M. Ravel si R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internațională și prezentat în întregime de Radiodifuziunea Austriacă.

Cei doi muzicieni vor mai interpreta Sonata Nr. 8 în Sol major, op. 30, nr. 3 de Beethoven și Sonata nr. 1 in Sol major, op. 78, de Brahms.

Un recital cu un program identic a fost prezentat pe 29 aprilie 2017 publicului din Viena, care a primit cu multă căldură și entuziasm această provocare muzicală.

Recitalurile se vor incheia cu un bonus: Richard Strauss/ Váča Pűíhoda - Vals - transcripție după Cavalerul Rozelor.

Dar publicul timișorean va fi cel privilegiat, pentru că va avea prilejul să îi asculte pe cei doi muzicieni interpretând și Concertul pentru pian, vioară și orchestră de coarde nr. 1, în re minor, de Mendelssohn-Bartholdy. Filarmonica Banatul va fi condusă de Radu Popa.

Turneul din 2017 face parte dintr-un proiect de mare anvergură, susținut de Banca Comercială Română, ce se va desfășura în următorii cinci ani, încheindu-se în 2021, cand Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. Acesta constă în concerte și cursuri de măiestrie suținute de Volkhard Steude, Cătălina Butcaru și membri ai Filarmonicii din Viena.


RECITALURI:

Ateneul Român -București- 30 mai- ora 20.00

Sala Thalia- Sibiu- 31 mai- ora 19.00

Filarmonica Banatul, Sala Capitol - Timișoara - 3 iunie-ora 19.00


CONCERT:

Filarmonica Banatul, Sala Capitol- Timișoara-2 iunie-ora 19.00