Arhivă : Agenda de concert Înapoi

30 de ani de jazz pe scena de la Sala Radio

Publicat: miercuri, 18 Martie 2015 , ora 12.39

Jazz Night Out colorează primăvara în continuare pe 21 aprilie, la Sala Radio, cu trupa americană Oregon. '69 și Woodstock, peste trei decenii de concerte și înregistrări, patru nominalizări la Grammy pentru proiectul muzical creat împreună cu Orchestra Simfonică Tchaikovsky din Moscova - sunt câteva dintre poveștile care le definesc parcursul.

Membrii trupei Oregon au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall și au înregistrat împreună 30 de albume. Primele 14 albume l-au avut ca percuționist pe faimosul Collin Walcott, fost student al lui Ravi Shankar. Un muzician talentat ce cânta la sitar, tabla, pian, chitară și percuție, Collin Walcott și-a pierdut viata într-un accident de mașină în 1984, în timpul unui turneu Oregon în Germania de Est. Pana la sosirea lui Mark Walker, Oregon l-au avut în spatele setului de tobe pe Trilok Gurtu, unul dintre cei mai inovatori instrumentiști ai scenei jazz și world music.

Ralph Towner, liderul grupului Oregon este prezent pe 55 de discuri, cântând la chitară cu 12 corzi, chitară clasică, pian, sintetizatoare, trompetă și percuții. A cântat alături de muzicieni de calibru precum Gary Burton, Egberto Gismonti, Paolo Fresu, Gary Peacock și Bill Bruford.

În 30 de ani de concerte, Oregon au avut timp să exploreze, rămânând o voce distinctă a jazz-ului, care îmbină clasicul cu improvizația și prospețimea care le definește stilul.

Line up: Ralph Towner la chitară și pian; Paul McCandless la oboi și instrumente de suflat; Glen Moore la bass; Mark Walker la tobe și percuții.

Biletele la concertul trupei Oregon pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești și Humanitas) și online pe www.eventim.ro.

Mai multe detalii despre concertele Jazz Night Out pe www.twinarts.ro și pagina de facebook Jazz Night Out.