Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Orchestra Europeană de Tineret organizează audiții pentru stagiunea 2015

Publicat: miercuri, 21 Ianuarie 2015 , ora 11.48

European Union Youth Orchestra - EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene) anunță organizarea audițiilor pentru noua stagiune a orchestrei. Acestea vor avea loc pe 7 februarie 2015, la Ateneul Român din București. Audițiile EUYO au loc anual în toate țările Uniunii Europene, fiind deschise tinerilor muzicieni cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani (inclusiv la 31 decembrie 2014).

Înscrierea se face prin completarea formularului disponibil pe site-ul artexim.ro până la data de 2 februarie 2015. Candidatul va prezenta la audiție o lucrare la alegere și lucrările impuse de organizatori (bibliografie disponibilă accesând link-ul http://www.euyo.org.uk/orchestral-extracts). Programarea pentru audiție va fi comunicată ulterior termenului limită de înscriere. În cadrul acestei selecții sunt vacante aproximativ 140 de locuri în orchestră, iar tinerii selectați din peste 4.000 de candidați fac parte din cele 28 de țări ale Uniunii Europene. Membrii actuali ai orchestrei pot participa la audiții pentru a-și păstra locul.

Orchestra Europeană de Tineret a fost fondată în 1976 de Lionel Bryer și Joy Bryer, președinte, respectiv secretar general, al Fundației Internaționale pentru Tineri din Marea Britanie (International Youth Foundation of Great Britain), cu scopul de a crea o orchestră care să reprezinte idealurile europene ale unei comunități care lucrează împreună. De asemenea, Orchestra oferă un mediu propice pentru dezvoltarea experienței artistice pentru tinerii muzicieni. Mai multe detalii despre EUYO puteți găsi pe site-ul euyo.org.uk.

Îmi place să lucrez cu această Orchestră, muzicienii sunt tineri, vibranți și entuziasmați, dar în același timp, foarte profesioniști. Să reprezint EUYO este o experiență plină de satisfacții. (Vladimir Ashkenazy, EUYO Music Director)

În stagiunea 2014/2015, în urma audițiilor de la București din februarie 2014, trei muzicieni români au fost selectați ca membri în Orchestra Europeană de Tineret: Adrian Dima (vioară), Andrei Mihăilescu (contrabas) și Sorin-Vlad Spasinovici (violă). În cadrul proiectul EUYO European Music Campus - Youth, Music and Renewal at the Heart of Europe, organizat de European Union Youth Orchestra în iulie 2014 (Grafenegg, Austria) și dedicat tinerilor sub 18 ani, au fost selectați Paul-Marian Răducanu (vioară), Dan Ion Nanoveanu (vioară), Irina Fârtat (violă) și Benjamin Chircă (violoncel).

ARTEXIM, instituție a Ministerului Culturii, organizează în colaborare cu Institutul Cultural Român audițiile pentru selecția anuală a Orchestrei Europene de Tineret (European Union Youth Orchestra). Începând cu anul 2010, participarea muzicienilor români la EUYO este sprijinită de Institutul Cultural Român. ARTEXIM este organizatorul Festivalului și Concursului Internațional "George Enescu", al unor turnee de spectacole în străinătate pentru instituțiile artistice din România și al unor evenimente pentru promovarea tinerelor talente peste hotare.

Persoană de contact - Simona Barbu | Tel: 0721 89 55 22 | Email: press@artexim.ro

Informații suplimentare pot fi obținute de pe site-ul www.euyo.org.uk, la tel. +40 (0) 21 317 8081, fax. +40 (0) 21 311 0200 sau pe adresa de email press@artexim.ro.