Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Spectacol dedicat Unirii Principatelor la Opera Comică pentru Copii

Publicat: miercuri, 21 Ianuarie 2015 , ora 9.05
Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, soliștii Operei Comice pentru Copii, alături de tinerii muzicieni Matei Bucur Mihăescu (pianist și compozitor) și Octavian Ioan Pîrlea (violonist), susțin un concert-lecție dedicat copiilor, marcând astfel împlinirea a 156 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Cu acest prilej, va fi inaugurat și noul pian Kawai, care va însoți de acum spectacolele instituției. Evenimentul are loc la ora 11.00, în Foaierul Alb al Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești nr. 16. Biletele se achiziționează prin rețeaua bilete.ro.

"Un moment istoric precum Unirea Principatelor rămâne întipărit în memoria generațiilor întregi de români și merită sărbătorit an de an, cu fastul ce i se cuvine. Bucuria Unirii este însă, pentru noi, prilej dublu de sărbătoare, întrucât inaugurăm, cu această ocazie, pianul Kawai ce va însoți de acum înainte spectacolele desfășurate la Opera Comică pentru Copii. Vă invit să luați parte la acest concert extraordinar și să rememorăm, împreună, cu emoție, o zi însemnată din istoria neamului nostru.", a declarat Felicia Filip, managerul instituției.

Programul concertului extraordinar include lucrări cunoscute ale unor mari compozitori: G. Puccini, W.A.Mozart, G. Donzetti, G. Enescu, Tiberiu Brediceanu și alții. Soliștii OCC care vor evolua în cadrul evenimentului sunt Ioana Bitere (soprană), Raluca Oprea (soprană), Vicențiu Țăranu (bariton) și Daniel Filipescu (tenor), acompaniați la pian de Mădălina Florescu și Adela Lorincz.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalu rile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații, atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară.