Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Muzica Palatelor României - turneu extraordinar

Publicat: vineri, 11 Iulie 2014 , ora 9.34
Un inedit eveniment cultural - turistic se va desfășura în perioada 9-16 august 2014.

Ediția a III a a turneul extraordinar Muzica Palatelor României vă propune o călătorie fantastică ghidată de Duo Kitharsis.

Asociația Pro Valores și Radio România Cultural vă invită să descoperiți o Românie cu un potențial cultural - turistic imens.

Muzica de cea mai bună calitate, semnată de Mauro Giuliani, Manuel de Falla, Dučan Bogdanoviæ, Jean-Philippe Rameau și Astor Piazzolla, va pătrunde în spații turistice românești de mare spectaculozitate, printre care: Palatul Mogoșoaia - Sala Scoarțelor - (sâmbătă 9 august, ora 12), Castelul Peleș - sala de muzică - (duminică 10 august, ora 16) sau Palatul Marincu din Calafat - (sâmbătă 16 august, ora 18).

Duo Kitharsis este formația câștigătoare a celei mai recente ediții - a V-a - a concursului Drumul spre celebritate.

Duo Kitharsis, format din Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan este un duo de chitare de origine română, care după absolvirea Universitătii Naționale de Muzică din București la clasa Lect. Univ. Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, își continuă studiile de Master în duo de chitară la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart avându-i ca profesori pe Duo Kaltchev. Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai importante duo-uri de chitară din lume, Duo Melis.

Duo Kitharsis a câștigat numeroase premii la competiții importante, precum: Premiul I la Festivalul Internațional de Chitară Transilvania, Ediția a IX-a, Cluj-Napoca (România) în 2011, Premiul II la Concursul European de Chitară Clasică "Enrico Mercatali" Ediția a X-a, Gorizia (Italia) în 2013, Premiul "Champagne Mailliard" la Concursul European de Muzică de Cameră Ediția 28, Paris (Franța) în 2014, Premiul I la Concursul "Drumul spre celebritate", ediția a V-a, București (România) în 2014, Premiul I la "Concorso di Esecuzione Musicale "Citta di Piove di Sacco" Ediția a VII-a, Padova (Italia) în 2014 și Premiul I la "Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale", ediția a II-a, Castel Ritaldi (PG), (Italia) în 2014.

Duo Kitharsis a susținut concerte alături de artiști internaționali de renume în diverse festivaluri de chitară din România, Germania, Franța și Italia.

Duo Kitharsis cântă pe instrumente realizate de către lutierul român Alexandru Marian. (http://chitareconcert.wordpress.com/).

Mai multe amănunte pe: http://muzicainpalateleromaniei.wordpress.com.