Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Clasic e fantastic. Dansurile curților regale

Publicat: joi, 24 Aprilie 2014 , ora 13.49

Asociația Clasic e fantastic în colaborare cu Filarmonica "George Enescu" din București și cu Facultatea de Muzică a Universității "Transilvania" din Brașov anunță un nou concert din ciclul Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica.


Ateneul Român, Duminică, 11 mai, ora 11
Dansurile curților regale
Formația de muzică veche CODEX
dr. Filip Ignác - flaute drepte, flaute renascentiste, shalmei - conducător artistic
Kovács László - vioară barocă, fidulă
Kelemen Andrea - vioară barocă
Ványolós Orsolya- flaute drepte, flaute renascentiste, percuție
Adorján Csaba - violă barocă, braci
Szögyör Árpád - viola da gamba, contrabas
Lázár Zsombor - violoncel baroc, drâmbă, gordun, cobză
Cu concursul dansatorilor Aniko Szabo și Peter Iosif Szutor
Comentează: Cristina Sârbu

În program, dansuri medievale și renascentiste din Franța, Anglia, Italia, Transilvania, Slovacia.


Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri, 30 aprilie a.c. ora 12. Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Telefon: 021.315.68.75. Pentru informații: info@fge.org.ro


Formația de muzică veche CODEX

A luat ființă în anul 1996, având în componență profesori și studenți ai Facultății de Muzică a Universității "Transilvania" din Brașov. Având ca scop interpretarea muzicii culte europene din secolele XV-XIX cu ajutorul instrumentelor de epocă, pe baza surselor teoretice de epocă, muzicienii continuă tradiția bogată a formației de muzică barocă CANTUS SERENUS din Brașov.

Ansamblul cercetează muzica cultă din Transilvania și din Europa de Est, precum și alte surse europene care au tangență cu aceasta. Membrii formației s-au specializat în cadrul cursurilor de măiestrie interpretativă barocă din marile centre muzicale europene: Innsbruck, Utrecht, Karlsruhe, Basel, Budapesta etc.

Formația a susținut numeroase concerte în Brașov, București, Sighișoara, Cluj, Tg.Mureș, Focșani, Bârlad, Sf.Gheorghe, Miercurea-Ciuc etc., precum și în Ungaria (Budapesta, Kecskemét, Gyula, Kapolcs etc.), Spania și Italia.