Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Surpriza primăverii la Opera Comică pentru Copii

Publicat: miercuri, 5 Martie 2014 , ora 12.59

Cum primăvara înseamnă înnoirea naturii, mult așteptatul moment al anului nu putea sosi la OPERA COMICĂ PENTRU COPII fără o înnoire a repertoriului: premiera spectacolului de operă "DON PASQUALE" (versiune adaptată pentru micii spectatori) este surpriza lunii martie pe scena bucureșteană! Prima reprezentație va avea în data de 10 martie (orele 11.00 și 13.00) și va fi urmată de spectacole în zilele de luni (17, 24, 31) și marți (11, 18, 25) ale lunii martie, de la orele 11.00 și 13.00.

«Don Pasquale reprezintă una dintre "perlele" belcanto-ului italian și una dintre cele mai frumoase opere din toate timpurile. Nu există teatru liric important din lume să nu fi montat acest titlu. Este cea mai melodioasă operă a lui Donizetti. Montarea mea poate fi plasată în orice epocă, tocmai pentru a sublinia că subiectul poate fi valabil oricând. Îmi doresc ca după ce văd această premieră, toții copiii să plece de la OPERA COMICĂ PENTRU COPII îndrăgostiți de spectacolul de operă.» - a declarat regizorul CRISTIAN MIHĂILESCU despre premiera pe care o pregătește.

Operă comică (opera buffa) semnată de unul dintre marii compozitori italieni - Gaetano Donizetti - "DON PASQUALE" se inspiră din personajele pline de farmec ale commediei dell'arte, putând fi ușor identificate trăsături și situații specifice unor caractere ca Pantalone, Pierrot, Colombina, Scapino. Opera a fost un mare succes încă de la premiera petrecută în 1843, la Paris, fiind considerată - alături de "Bărbierul din Sevilla" sau "Elixirul dragostei" - una dintre cele trei mari capodopere ale operei comice.

Regia noii producții a OPEREI COMICE PENTRU COPII va purta așadar semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, care a pus în scenă spectacole lirice ca: "Madame Butterfly" la Nagasaki (Japonia), "Bal mascat" la Tokyo (Japonia), "Cosi fan tutte" (1999) și "Carmen" (2000) la Toulon (Franța), "Elixirul dragostei" (2002) la Limoges (Franța), "Rigoletto" (2004) la Pisa (Italia). Cristian Mihăilescu a primit mai multe distincții ca apreciere a montărilor realizate, precum Premiul "Regizorul Anului" decernat de Uniunea Compozitorilor, pentru "Otello" în 1996, Premiul Uniunii Criticii Muzicale pentru "Cel mai bun moment liric" ("I Capuleti e i Montecchi" - 1997) și Premiul "Cel mai bun spectacol al anului" pentru "La Traviata", pe scena Operei Naționale București (1998). A fost director al operelor din Constanța și Brașov și este invitat în juriul mai multor concursuri internaționale de canto.

Scenografia îi aparține Vioricăi Petrovici, unul dintre cei mai activi scenografi români, cu un număr mare de creații semnate în spectacole de teatru, operă și balet, dar și pentru pelicule cinematografice, fiind nominalizată în 2012 la Premiile César, categoria "Cele mai bune costume", pentru filmul "La source des femmes", în regia lui Radu Mihăileanu.

Conducerea muzicală îi va aparține dirijorului Ciprian Teodorașcu, artist al Operei Naționale București și al Operei Comice Pentru Copii, care a colaborat cu numeroase instituții din țară și străinătate - Opera Națională Română Timișoara, Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian" București, Ateneul Român, Societatea Română de Radiodifuziune, Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești, Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galați, Opera din Sarajevo, Teatro Malibran din Veneția.

În distribuție îi veți aplauda pe Raluca Oprea, Oana Șerban, Ștefan Schuller, Feng Shuang și Andrei Lazăr. Își va da concursul Ansamblul "Serioso".


Pentru mai multe detalii despre producțiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, vă invităm să consultați site-ul operacomica.ro. Sediul nostru este situat în Calea Giulești, nr. 16, sector 6, București.

Pentru rezervarea biletelor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 021/319.28.19, de luni până vineri între orele 9.00 - 16.00. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.