Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - August 2018

Publicat: miercuri, 8 August 2018 , ora 11.19


Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Joi, 2 august, ora 21.00
Transmisiune directă de la Londra. Festivalul BBC - Proms. Concert susținut de Orchestra Simfonică BBC la "Royal Albert Hall". Dirijor Aleksandr Vedernikov. Solist chitaristul Miklos Karadaglic. Mihail Ivanovici Glinka - Uvertura spaniolă nr.2 "Noapte de vară la Madrid"; Jiby Talbot - Concertul pentru chitară și orchestră (Primă audiție); Piotr Ilici Ceaikovski - Actul I din muzica baletului "Spărgătorul de nuci" (colaborează Grupul de Muzică al copiilor din cartierul Finchley).


Vineri, 10 august,
ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra. Festivalul BBC - Proms. Concertul susținut de Orchestra Academiei "Santa Cecilia" din Roma la "Royal Albert Hall". Dirijor Antonio Pappano. Joseph Haydn - "Haos", fragment din Oratoriul "Creațiunea"; Leonard Bernstein - Simfonia I "Jeremiah"; Gustav Mahler - Simfonia I în Re major.


Sâmbătă 11 august,
ora 21.00
Transmisiune directă de la Pesaro. Festivalul "Rossini". "Ricciardo e Zoraide", cu Serghei Romanovski, Pretty Yende, Juan Diego Flórez, Nicola Ulivieri, Corul Teatrului "Ventidio Basso" și Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Italiene.


Luni, 13 august, 21.00
Transmisiune directă de la Varșovia. Festivalul "Chopin și Europa sa". Concert susținut de Orchestra de Tineret a Uniunii Europene la "Teatrul Mare". Dirijor Gianandrea Noseda. Solist pianistul Seong-Jin Cho. Agata Zubel - Lucrarea "Focuri de Artificii"; Frederic Chopin - Concertul nr.2 op.21 în fa minor pentru pian și orchestră; Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia a V-a op.64 în mi minor.


Vineri, 17 august,
ora 20.30
Transmisiune directă de la Londra. Festivalul de la Lucerna. Concert susținut de Orchestra festivalului de la Lucerna la Centrul de Cultură și Congrese. Dirijor Riccardo Chailly. Solist pianistul Lang Lang. Igor Stravinski - Concertul în Mi bemol major "Dumbarton Oaks" și Muzica baletului "Pasărea de foc"; Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr.24 KV.491 în do minor pentru pian și orchestră.


Miercuri, 22 august,
ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra. Festivalul "BBC-Proms". Concert susținut de Orchestra Festivalului de la Budapesta la "Royal Albert Hall". Dirijor Iván Fischer. Solistă soprana Anna Lucia Richter. George Enescu - "Preludiu la unison"; Béla Bartók - Muzică pentru coarde, percuție și celestă; Gustav Mahler- Simfonia a IV-a în Sol major.


Luni, 27 august, ora 20.30
Transmisiune directă de la Londra. Festivalul de la Lucerna. Concert susținut de Orchestra Simfonică din Lucerna la Centrul Cultură și Congrese. Dirijor James Gaffigan. Solist pianistul Daniil Trifonov. Anatoly Lyadov - Lucrarea "Kikimora"; Serghei Rahmaninov - Concertul nr.4 op.40 în sol minor pentru pian și orchestră; Serghei Prokofiev - Suita op.87 din muzica baletului "Cenușăreasa".


Joi, 30 august,
ora 20.30
Transmisiune directă de la Lucerna. Concertul susținut de Orchestra Filarmonicii din Berlin la "Centrul de Cultură și Congrese". Dirijor Kirill Petrenko. Solistă pianista Yuja Wang. Paul Dukas - Muzica baletului "La Péri"; Serghei Prokofiev - Concertul nr. 3 op. 26 în Do major pentru pian și orchestră; Franz Schmidt - Simfonia a IV-a în Do major.