Arhivă : Recomandări Înapoi

Dana Ciocârlie – Interpreta zilei de 24 noiembrie la Arpeggio

Publicat: joi, 23 Noiembrie 2017 , ora 16.04

Pentru ascultătorii Radio România Muzical, numele Danei Ciocârlie apare foarte des atât în buletinele de știri - grație unei activități foarte bogate pe care pianista o desfășoară în Franța, patria sa de adopție, dar și în turnee în întreaga lume sau chiar în România, unde Dana Ciocârlie vine de fiecare dată cu mare plăcere, pentru a cânta pentru cel mai prețios public al său.

Dana Ciocârlie face parte dintre cei acei artiști la care te frapează modestia, volumul de muncă susținut, impresionant, concretizat în ore de studiu, număr de concerte și de înregistrări, franchețea comunicării, volubilitatea, plăcerea cu care abordează orice nou proiect și îl face cunoscut publicului. Dana Ciocârlie este carismatică, sinceră cu sine și cu cei din jur.

Născută la București, Dana Ciocârlie a studiat mai întâi la școlile de muzică din capitală, continuându-și pregătirea ulterior la Școala normală de muzică și Conservatorul Național Superior din Paris, și a devenit astfel discipolă a pianiștilor Dominique Merlet și Georges Pludermacher. Nivelul de performanță al interpretei a fost recunoscut pe parcursul unor competiții internaționale și recompensat cu Premiul al II-lea la Concursul Robert Schumann de la Zwickau și Premiul specail Sandor Vegh la Concursul Geza Anda de la Zurich. Simplitatea schubertiană a abordărilor sale, sensibilitatea de natură romantică, profunzimea cu care își pregătește fiecare piesă și o bună comunicare cu partenerii săi de dialog muzical i-au adus cronici elogioase din partea criticilor de pe întreg mapamondul.

Datorită tuturor acestor motive, vă invit să o aniversăm împreună în emisiunea Arpeggio, ascultând-o în lucrări de Claude Debussy și Guillaume Lekeu, vineri, 24 noiembrie, de la ora 10.00.


Monica Isăcescu