ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Orchestra de Cameră a Moldovei la Ateneul Român în Vară magică

Publicat: vineri, 27 Octombrie 2017 , ora 13.11

O întâlnire cu arta interpretativă a muzicienilor din Moldova a fost seara din 9 august 2017 înscrisă în cea de-a șasea ediție a Festivalulului "Vară Magică", desfășurat la Ateneul Român în perioada 5 iulie - 23 august. Orchestra Națională de Cameră a Moldovei, dirijorul Cristian Florea, fiica sa - violonista Maria Florea și un campion al acordeonului - Eugen Negruță au fost protagoniștii unui concert cu un repertoriu album în privința stilurilor abordate.

Seară animată, concertul din 9 august a purtat publicul de la barocul german, ce poartă semnătura lui Johann Sebastian din "Concertul brandemburgic nr. 3", la tranziția specifică muzicii engleze de divertisment scrisă de Peter Warlok în Suita "Capriol". Doi soliști virtuozi -  violonista Maria Florea a ales clasicismul vienez din Concertul pentru vioară și orchestră nr. 3 în sol Major de Wolfgang Amadeus Mozart, iar acordeonistul Eugen Negruță a optat în partea a doua a serii pentru latura modernă "în stil Piazzola" din Concertul Opale a sud americanului Richard Galliano. Din "albumul" serii nu a lipsit lirismul romantic al celor Două melodii elegiace op.34 de Edward Grieg și nici imagistica sonoră impresionistă din "Pavana pentru o infantă defunctă" de Maurice Ravel.

Sub genericul Concertelor Radio România Muzical sunteți invitați să parcurgeți această călătorie muzicală înscrisă în jurnalul unei "veri magice" marți, 31 octombrie 2017 , ora.19.30.

Jeanine Costache