ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Zimbo Trio - Aquarela do Brasil, 27 iunie 2017

Publicat: vineri, 23 Iunie 2017 , ora 12.19

Astăzi pătrundem în zona instrumentală a muzicii braziliene, influențată de jazz ca sonorități și formulă instrumentală și ascultăm unul dintre cele mai bune grupuri care au apărut în a doua jumătate a secolului XX. Au strălucit ca formulă de trio și au lasat câteva albume excepționale. Zimbo Trio, cu Amilton Godoy la pian, Luis Chaves la contrabas și Rubinho Barsotti la baterie este un trio paulistana, adică un grup format în Sao Paolo, cu debut în 1964, adică peste 50 de ani de muzică și peste 50 de albume lansate, cu o recunoaștere imensă în țara de origine și în toate mediile muzicale evoluate, pentru eleganța cu care abordează muzica braziliană, armonizată în stil american și cu orchestrații rafinate, mai ales când la trio se adaugă orchestra de coarde.

Momentele lor reprezentative sunt numeroase, dar am ales pentru astăzi câteva piese de pe albumul Fianca. În pofida unor schimbări de formulă, Zimbo Trio și-a păstrat o amprentă clară și o activitate susținută, devenind imediat accesibili și reprezentativi pentru public la nivel global.

Desigur, Brazilia îi știe cel mai bine, cu atât mai mult ne putem bucura de frumusețea acestei muzici atât de rar difuzată. În formula actuală, doar pianistul Amilton Godoy mai activează, grupul cântând deseori alături de invitați remarcabili.

Aquarela do Brasil, 27 iunie 2017, ora 19.00

Berti Barbera