ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Interpreții Festivalului Internațional George Enescu la Radio România Muzical

Publicat: sâmbătă, 10 Iunie 2017 , ora 21.09

Mai puțin de trei luni ne despart de ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu. La Radio România Muzical îi aducem în prim plan, așa cum v-ați obișnuit, pe marii interpreți internaționali dar și români care vor urca pe scenele noastre de concerte între 2 - 24 septembrie. De luni, 12 iunie, prima oră a emisiunii Arpeggio (ora 10.00) le va fi dedicată acestora.

Primele două ediții ale săptămânii 12 – 16 iunie aduc în prim plan unul dintre cele mai cunoscute și aplaudate ansambluri camerale din lume: Saint Martin in The Fields, orchestră fondată în 1958 de regretatul dirijor Neville Marriner și condusă astăzi artistic de nu mai puțin apreciatul violonist Joshua Bell. El va fi protagonistul rubricii Interpreții Festivalului Internațional George Enescu de miercuri, 14 iunie. La București, ansamblul Saint Martin in The Fields și Joshua Bell vor concerta anul acesta pe 3 septembrie, în cea de-a doua zi de Festival, la Ateneul Român, de la ora 16.30.

Tot pe 3 septembrie, de la ora 11.00, la Sala Mică a Palatului, va urca pe scenă pianista Raluca Știrbăț. Cunoscuta noastră pianistă va fi în centrul rubricii de joi, 15 iunie.

Iar vineri, 16 iunie, veți asculta Orchestra Barocă din Veneția, ansamblu care va urca pe scena Ateneului Român tot pe 3 septembrie, în seria ”Concertele de la miezul nopții”, programată de la ora 22.30. 

Întâlnirea dumneavoastră cu Interpreții Festivalului Internațional George Enescu începe așadar din 12 iunie pe frecvențele Radio România Muzical și on-line pe site-ul nostru, de luni până vineri, de la ora 10.00. 

Andreea Chiselev