ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

‘Holy Week Music Day’ - 2017

Publicat: miercuri, 5 Aprilie 2017 , ora 16.01

"Concertele pe mapamond" de sâmbătă, 15 aprilie 2017 vor avea o conotație aparte, pentru că vă aducem în atenție capodopere interpretate sub egida "Holy Week Music Day" 2017, un proiect organizat în fiecare an de Uniunea Europeana de Radio, într-o zi specială, pe parcursul căreia se desfășoară 10 concerte.

În acest an, ziua desemnată a fost 9 aprilie, iar noi vom difuza două dintre concertele oferite de radiodifuziunile partenere. Mai întâi concertul susținut de Corul și Orchestra Radiodifuziunii Bavareze la "Herkulessaal" din München sub bagheta lui Herbert Blomstedt, în care a fost interpretat Oratoriul BWV 245 "Johannes Passion" de Johann Sebastian Bach. Avem și câțiva soliști de marcă, soprana Anna Prohaska, mezzosoprana Elisabeth Kulman, tenorii Mark Padmore și Andrew Staples, baritonii Peter Harvey și Andreas Burkhart și bas-baritonul Krečimir StraŸanac.

Veți asculta apoi concertul susținut de Corul Centrului de Muzică al Companiei Radioteleviziunii de Stat Ruse și Corul Sinodal din Moscova, la pupitru se va afla Vladimir Spivakov iar în ipostază solistică, o veți putea admira pe soprana Zhilya Ismailova.

Finalul emisiunii va cuprinde un concertul cameral susținut de cvartetul de coarde "Signum" la "Yact Club" din Monaco, o completare firească la desfășurarea vocal-simfonică a emisiunii noastre.

Laura Ana Mânzat