Arhivă : Recomandări Înapoi

O seară magică cu pianistul Valentin Gheorghiu: Concertele Radio România Muzical, 21 martie

Publicat: vineri, 17 Martie 2017 , ora 11.07

În fiecare an Festivalul "Vară Magică" propune publicului o întâlnire cu pianistul Valentin Gheorghiu. O reuniune familială sub cupola Ateneului Român poate fi numită această întâlnire artistică la care au luat parte soții Valentin Gheorghiu și Roxana Gheorghiu, violoncelistul Marin Cazacu și fiica sa, talentată violonistă, Iulia Adriana Cazacu.

Afișul din 17 august 2016 a adăugat o noutate, debutul pe scena Ateneului a Orchestrei "Junior", ansamblul reprezentativ al Școlii de vară pentru tineri muzicieni, proiect inițiat la Sinaia de Marin Cazacu în 2013. Inovatoare a fost și ideea alcătuirii programului acestui concert care a îmbinat cu originalitate diverse formule și stiluri: muzică barocă și vieneză clasică pentru repertoriul orchestral al primei părți și muzică de cameră din perioada postromantică în cea de-a doua parte a serii.

"Valentin Gheorghiu e atât de mare și atât de rar se mai produce în ultima vreme în public, încât fiecare apariție este un eveniment." - au fost de părere cei aflați sub cupola Ateneului Român în 17 august 2016. Maestru al maeștrilor, la cei 89 de ani pe care îi împlinește în 21 martie, Valentin Gheorghiu dă dovadă de vitalitate și longevitate pe podiumul de concert.

Este felul nostru de a-i spune "La mulți ani, maestre!", invitându-vă să-l ascultați într-o seară de "Vară magică" la Concertele Radio România Muzical (21 martie 2017, ora 19.30)

Jeanine Costache