Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Hans Zimmer - The Classics – album difuzat în premieră la CD Review pe 18 ianuarie

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2017 , ora 13.00

Hans Zimmer un compozitor de miliarde de dolari

Hans Zimmer cel care a compus muzica pentru mai mult de 120 de filme, care împreună au avut incasări de peste 24 de miliarde de dolari la nivel mondial. El a fost onorat cu un Premiu Oscar, două Globuri de Aur, trei Premii Grammy și un Premiu Tony, la categoria. În 2003, ASCAP i-a oferit prestigiosul premiu Henry Mancini pentru întreaga carieră. Are o stea pe Hollywood Walk of Fame din decembrie 2010. Albumul cu coloana sonoră a filmului The Lion King s-a vandut în peste 15 de milioane de exemplare de la lansarea sa, la începutul anilor 90'.
Dintre cele mai recente succese ale sale amintesc seria Man of Steel a regizorului Zack Snyder, The Lone Ranger, miniseria Biblie difuzată de History Channel, dar și filmele Inception semnat regizoral Christopher Nolan, The Dark Knight și The Dark Knight Rises, filmul lui Guy Ritchie Sherlock Holmes: A Game of Shadows, Rush de Ron Howard sau Twelve Years A Slave, peliculă semnată de Steve McQueen. Cea mai recentă nominalizare la Premiul Oscar, a zecea din cariera lui Hans Zimmer, a fost pentru filmul Interstellar.

Hans Zimmer - The Classics

Evident acest album este un omagiu adus unuia dintre cei mai valoroși și ma prolifici compozitori de muzică de film. Albumul lansat pe 13 ianuarie 2017 incântă prin prezența unor muzicieni de valoare care înterpretează muzica lui Hans Zimmer, fie solo, fie acompaniați de Orchestra Filarmonicii Cehe. Imi face plăcere să îi amintesc pe pianiștii Lang Lang și Kathia Buniatshvilli, cvartetul The Piano Guys, 2Cellos, trompetistul Till Bronner, violoncelista Tina Guo, saxofonista Amy Dickson, organistul Roger Seyer, cântăreața Leona Lewis și violoniștii Lindsey Stirling și Maxim Vengherov. Iată o intreagă pleiadă de muzicieni valoroși care s-au adunat pe afișul acestui album pentru a interpreta muzica lui Hans Zimmer.
Este un album care cu siguranță îi va încânta pe cinefili și pe cei ce apreciază muzica de film. Cred însă că toți cei ce veți asculta acest album, veți avea surpriza de a fi întâmpinați de o muzică plină de consistență emoțională, căreia, cei amintiți mai devreme, îi va adăuga un plus din personalitatea lor artistică.

Iată argumentele pentru care vă invit să ascultați Hans Zimmer - The Classics în premieră la CD Review pe 18 ianuarie.

Gabriel Marica