ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Soprana Sonya Yoncheva - Portret nonconformist, 20 noiembrie

Publicat: joi, 17 Noiembrie 2016 , ora 13.48

Despre cea căreia am ales să îi schițez trăsăturile artistice se spune că se află pe "lista scurtă" a divelor în ascensiune ale Operei Metropolitan. Altfel spus, una dintre cele mai promițătoare tinere soprane ale ultimilor ani care au cucerit inimile iubitorilor operei prin excepționale prestații artistice, venite, unele dintre ele, pe neașteptate. Pentru că, așa cum s-a întâmplat în cazul multor altor artiști, șansa de a debuta pe una dintre cele mai prestigioase scene ale operei mondiale a apărut atunci când au înlocuit, în ultimul moment, nume celebre.

În acest caz, cel al protagonistei noastre, ea a fost cea care a urcat pe scena new-york-eză, în noiembrie 2013, pentru a o întruchipa pe Gilda din Rigoletto-ul verdian, în momentul în care Aleksandra Kurzak s-a retras din cauză că era însărcinată cu primul ei copil. Norocul i-a surâs tinerei soprane iar ea a răspuns printr-o prestație aclamată de public dar și de critică.

Numele ei este Sonya Yoncheva și vă invit să o ascultați duminică, 20 noiembrie 2016, de la ora 17.30, la "Portret nonconformist" cu selecțiuni de pe albumul ei de debut la Sony Classics - "Paris, mon amour", distins cu premiul Echo Klassik 2015 la categoria Cel mai bun debut vocal.

Liliana Staicu