ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Recitalurile Concursului Internațional 'George Enescu' 2016 la 'Concertele Radio România Muzical' - 15 noiembrie

Publicat: vineri, 11 Noiembrie 2016 , ora 11.29

Seara muzicală din 16 septembrie 2016 de la Sala Mare a Ateneului Român, oferită de violonistul Florin Croitoru și pianista Verona Maier, a reprezentat al doilea recital susținut de unul dintre membrii juriului Concursului Internațional "George Enescu", ediția 2016. "O seară cu totul specială... cu un violonist foarte talentat" - au fost primele impresii după recitalul în care Florin Croitoru a oferit publicului un program Fritz Kreisler. Compoziții ale creatorului născut la Viena, dar și adaptări ale unor lucrări celebre în transcripții pentru vioară și pian care îi poartă semnătura, au răsunat sub cupola Ateneului Român într-un dialog surprinzător: Florin Croitoru - Verona Maier.

Aclamat de presa austriacă drept un solist fenomenal... cu o tehnică perfectă, Florin Croitoru deține în palmaresul celor 11 premii și locul I la Concursul Internațional de vioară "Fritz Kreisler" de la Viena, ediția 1992. În bogatul său traseu solistic prin marile săli de concerte ale Europei și Statelor Unite ale Americii, apreciatul violonist a inclus câteva programe rare de recital, cum ar fi "Nicolo Paganini - 24 de Capricii pentru vioară solo", "Virtuozitatea violonistică", "Florin Croitoru cântă propriile transcripții și compoziții originale" și "Fritz Kreisler - Universul miniaturilor" - tema serii din 16 septembrie 2016. I-a stat alături pianista Verona Maier, o experimentată și mult apreciată muziciană în genul cameral. Din spectrul larg al literaturii camerale a abordat repertoriul clasic, creația modernă și contemporană, iar din 1987 și-a îndreptat atenția și în direcția muzicii vechi. Verona Maier este acompaniator oficial al mai multor concursuri naționale și internaționale, pentru toate categoriile de instrumente și voci.

Marți, 15 noiembrie 2016, de la ora 19.30, la "Concertele Radio România Muzical" sunteți invitați să-i ascultați pe violonistul Florin Croitoru și pianista Verona Maier - cei care au oferit în 16 septembrie 2016, sub cupola Ateneului Român, o seară Fritz Kreisler.

Jeanine Costache