ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Recitaluri extraordinare din cadrul Concursului Internațional 'George Enescu' - ediția 2016, la Concertele RRM

Publicat: vineri, 21 Octombrie 2016 , ora 13.01

În 7 octombrie 2016, violoncelistul David Geringas a deschis seria recitalurilor extraordinare desfășurate în cadrul Concursului Internațional "George Enescu" - ediția 2016.

"Deși are 70 de ani, cântă formidabil, are un instrument extraordinar" -au fost primele impresii după o seară magică desfășurată sub cupola Ateneului Român. O carieră de peste patru decenii pe marile podiumuri de concerte, un repertoriu neobișnuit de vast, de la barocul timpuriu la compoziții contemporane și o discografie care se apropie de 100 CD-uri, incluzând numeroase albume onorate cu premii importante - poartă semnătura violoncelistului și dirijorului David Geringas.

A evoluat alături de pianistul britanic Ian Fountain - cel care, în 1989, la 19 ani, devenea cel mai tânăr câștigător al concursului Arthur Rubinstein. Peste 60 de concerte, incluzând ciclul complet al concertelor lui Mozart interpretează Ian Fountain în foarte multe locuri din Europa, Statele Unite, Marea Britanie și Orientul Îndepărtat alături de prestigioase ansambluri, precum: Orchestra Simfonică din Londra cu cu Sir Colin Davis la pupitru, Orchestra Filarmonică din Israel condusă de Zubin Mehta și Orchestra Filarmonică din Praga dirijată de Jiri Belohlavek.

Între albumele care au atras admirația a criticilor muzicali se înscrie integrala lucrărilor pentru violoncel și pian de Beethoven, Chopin, Mendelssohn și Rachmaninov pe care pianistul Ian Fountain a realizat-o alături de violoncelistul David Geringas. Karol Szymanowski, Szymon Laks și Serghei Rahmaninov au fost compozitorii înscriși de cei doi muzicieni în recitalul susținut în 7 octombrie 2016 la Sala Mare Ateneului Român. Interpretarea lor a stârnit impresii entuziaste și ropote de aplauze care i-au întors în repetate rânduri pe scenă; și au uimit prin fiecare bis oferit!                                                                                                                       

Vă puteți convinge și dumneavoastră, ascultându-i pe David Geringas și Ian Fountain la Concertele Radio România Muzical din 25 octombrie 2016, ora 19.30.

Jeanine Costache