ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Pianistul Evgeny Kissin împlinește 45 de ani și este Interpretul zilei la Arpeggio

Publicat: vineri, 7 Octombrie 2016 , ora 16.39

Celebrul Evgeny Kissin s-a născut la Moscova pe 10 octombrie 1971 și a început să cânte la pian, după ureche, la vârsta de 2 ani. La 6 ani a fost admis la cunoscuta școală de muzică Gnessin din Moscova, unde a fost elevul Annei Pavlovna Kantor – cea care i-a fost singura profesoară. La 10 ani, a debutat ca solist în Concertul KV466 de Mozart și a oferit primul său recital solo la Moscova, un an mai târziu. A atras atenția lumii muzicale internaționale în 1984, când, la 12 ani, a cântat cele două Concerte de Chopin în Sala Mare a Conservatorului din Moscova alături de Filarmonica de Stat și dirijorul Dmitri Kitaenko. 

Evgeny Kissin a obținut numeroase distincții la nivel internațional, premii Grammy și Echo Klassic, este doctor onorific al Școlii de Muzică din Manhattan, al Universității din Ierusalim și doctor onorific în litere al Universității din Hong Kong – pentru că Evgheni Kissin este pasionat de literatură și scrie nuvele și poezii – pe care le puteți citi pe site-ul pianistului, unde se află și o colecție de volume ale scriitorilor lui preferați, care pot fi descărcate în format electronic. 

Întrebat într-un interviu din 2011 dacă publicul este important pentru el, Evgeny Kissin a răspuns: "Da, publicul are o importanță vitală pentru mine. Pentru el fac ceea ce fac. Nu pot înțelege când unii jurnaliști mă întreabă dacă atunci când sunt pe scenă încerc să uit de existența publicului. Cum aș putea face asta și de ce ar trebui să încerc să uit de public dacă pentru el urc pe scenă și cânt?"

Evgheni Kissin împlinește 45 de ani și este Interpretul zilei la Arpeggio, luni, 10 octombrie, de la ora 10.00! 

Andreea Chiselev