Arhivă : Recomandări Înapoi

Remember - Luciano Pavarotti - rubrica Opera și vedetele ei, 12 octombrie

Publicat: vineri, 7 Octombrie 2016 , ora 11.08

"Tenorul cu vocea de aur", cum a fost supranumit decenii la rând Luciano Pavarotti,  ar fi împlinit, în 12 octombrie, 81 de ani. A pășit sub luminile rampei în anul 1961și a uimit lumea cu acutele strălucitoare, cu ușurința cântului, cu apariția sa jovială și prietenoasă. A urmat o carieră fără precedent, presa scriind necontenit despre "impactul Pavarotti" asupra publicului, despre arta sa interpretativă care a atras un număr impresionant de admiratori din toate colțurile lumii. Faima mondială a fost sporită și de celebrele turnee alături de tenorii spanioli Placido Domingo și Jose Carreras, în seria de concerte "The Three Tenors". În periplul său mondial a inclus, în august 1999, și un concert la București, susținut cu ocazia "eclipsei de soare a Mileniului". A cântat pe marile scene ale lumii alături de voci consacrate aparținând tuturor genurilor muzicale. Printre partenerii săi de scenă s-au numărat, pe lângă nume sonore ale scenei lirice, și interpreți de muzică pop, ca: Bryan Adams, Jon Bon Jovi,  Mariah Carey, Eric Clapton, Joe Cocker, Gloria Estefan, Elton John, Eros Ramazzotti, Sting, Liza Minnelli, Frank Sinatra, Michael Jackson.

Înzestrat cu "cea mai frumoasă voce a secolului XX…" Pavarotti a fost singurul cântăreț de operă care a vândut mai mult de 100 de milioane de înregistrări.

"… Pavarotti –nota un critic – electrizează prin cântul său dezinvolt, dăruind acute de o strălucire spectaculoasă, născute din fraze conduse și rostite cu expresivitate…" Luciano Pavarotti continuă și astăzi, prin numărul imens de înregistrări să electrizeze publicul într-un repertoriu care nu a cunoscut limite: de la operă la muzică vocal simfonică, de la canzonetă la muzică pop. Glasul său inconfundabil v-a rasuna astăzi la Arpeggio – rubrica "Opera și vedetele ei" într-un "Remember – Luciano Pavarotti", miercuri, 12 octombrie, ora 11.00.

Jeanine Costache