ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Yefim Bronfman și Alan Gilbert în integrala Concertelor pentru pian și orchestră de Beethoven - din 2 octombrie

Publicat: luni, 26 Septembrie 2016 , ora 10.20

Mulți dintre iubitorii de muzică au un colț în inimile lor rezervat creației Titanului de la Bonn. Este, fără îndoială, cea mai importantă colecție de lucrări orchestrale din istoria muzicii. Ne provoacă admirație, ne domină viețile... capodoperele beethoveniene fiind trecute în repertoriul tuturor artiștilor sau al orchestrelor, mari sau mici, consacrate sau mai puțin consacrate, aflate pe întreg mapamondul.

Beethoven a scris, printre altele, 9 simfonii, 5 concerte pentru pian și unul pentru vioară și orchestră, sonate, lucrări pentru diverse formații camerale, o operă, lucrări vocal-simfonice, lieduri, coruri și piese instrumentale reunite într-o creație – rodul muncii unei personalități uriașe care a schimbat fața muzicii pentru totdeauna și care a cutremurat din temelii edificiul sonor înălțat timp de veacuri, deschizând larg porțile Romantismului.

Din 2 octombrie 2016, pe parcursul a 3 ediții desfășurate sub genericul „Concerte pe mapamond” am plăcerea să vă ofer, la Radio România Muzical, – Integrala concertelor pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven cu Yefim Bronfman și Orchestra Filarmonicii din New York dirijată de Alan Gilbert.

Mihai Stănescu