ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Un nou sezon 'Aquarela do Brasil' - din 14 iunie 2016

Publicat: miercuri, 8 Iunie 2016 , ora 10.09

Cum poți prezenta Universul în doar câteva capitole? Cum poți explica imensa influență pe care muzica tradițională o are asupra muzicii actuale, care se tot înnoiește din aceleași surse? Cred că toți ar spune că e foarte dificil, dacă nu imposibil. În schimb, e suficient un semn discret, o informație corectă, pentru a prinde gustul și a începe propria experiență în explorarea muzicală. "Aquarela do Brasil" poate fi întâlnirea care ne va deschide lumea bogată și frumoasă a muzicii brazilene, în toată splendoarea ei, cu cât mai multe dintre combinațiile și nuanțele care-i redau savoarea, acea magie care-o face mai cunoscută și mai influentă între alte tradiții muzicale.

Timp pentru istorii comparate și pentru expuneri masive de programe nu avem, iar o expunere cronologică sau o poveste completă ar necesita de asemenea mult spațiu de emisie, așadar vom cunoaște aleator artiști reprezentativi, genuri esențiale, momente și albume de referință, toate reprezentate la un nivel foarte ridicat de arta muzicală. Brazilia este un univers a cărui explorare nu poate aduce decât certitudinea existenței noastre într-o lume frumoasă și colorată. Și pentru că în jumătate de ora reușim destul de greu să simțim un artist în detaliu și profunzime, încercăm aici să admirăm acuarela muzicală a Braziliei prin câteva nume și momente pe care le consider esențiale.

Iată-ne în a treia vară la rând, încercând să respirăm aerul brazilian, prin câteva dintre cele mai intense și frumoase simboluri ale acestei țări îndepărtate. Imensa listă, care la noi abia a trecut de 25 de nume esențiale, va continua cu Moacir Santos, Rosa Passos, Alexandre Ribeiro, Ana Caram, Rildo Hora și mulți alți artiști excepționali. Quanto mais a gente conhece, quanto mais a gente gosta. Cu cât știm mai mult, cu atât ne place mai mult.

Vă așteptăm să respirăm împreună aerul brazilian marțea de la ora 19.00 și, în reluare, duminica de la ora 17.30 la  "Aquarela do Brasil".

Berti Barbera