ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

'Primăvară magică' la Concertele Radio România Muzical

Publicat: luni, 25 Aprilie 2016 , ora 13.55

"...O seară absolut minunată" - dintr-o serie de concerte deja consacrată - "Primăvară magică la Ateneul Român". Sub acest generic s-a derulat concertul din 12 martie 2016 susținut de Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal.

Este ultimul dintre cele cinci evenimente pe care le audiați în această săptămână la Concertele Radio România Muzical. "Un program ales înțelept pentru publicul din această seară" - au fost primele impresii din 12 martie 2016; un concert în care a fost prezentă și creația românească - "Trei dansuri românești" de Theodor Rogalski.

Andrei Ioniță a fost solistul serii, un violoncelist cu numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, un instrumentist cu o bogata activitate artistică atât în țară, cât și în străinătate, câștigător al Concursului Ceaikovski de la Moscova în 2015. Student la Universitatea de Arte din Berlin, Andrei Ioniță a fost invitat să concerteze la Domul Invalizilor din Paris alături de World Philarmonic Orchestra, la Opera Germană din Berlin și la Sala Mare a Filarmonicii din Sankt Peterburg. În 12 martie 2016, Sala mare a Ateneului Român s-a dovedit a fi neîncăpătoare, pentru Variațiunile pe o temă rococo de Piotr Ilici Ceaikovski în versiunea tânărului Andrei Ioniță - un muzician care cântă pe un violoncel Giovanni Battista Rogeri din anul 1671, oferit de către fundația Deutsche Stiftung Mnusikleben din Hamburg. Preludiu și Moartea Isoldei din opera lui Wagner "Tristan și Isolda" și Suită din "Cavalerul Rozelor" de Richard Strauss au fost partiturile care au completat o seară de "Primăvară Magică", oferită de Orchestra Română de Tineret și dirijorul Cristian Mandeal.

Un concert pe care-l veți asculta și dumneavoastră la Concertele Radio România Muzical din 29 aprilie 2016, de la ora 10.00 și în reluare de la 17.05.

Jeanine Costache