ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Succese Radio România la Uniunea Europeană de Radio

Publicat: miercuri, 6 Ianuarie 2016 , ora 13.40

15 ianuarie, “Ziua Culturii Naționale”, este o zi în care celebrăm un mare creator național, nașterea poetului Mihai Eminescu, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, a proiectelor culturale de interes național. Este un bun prilej ca la Radio România Muzical să ascultați un concert special, solicitat de 20 de radiodifuziuni partenere din Uniunea Europeană de Radio. Evenimentul a avut loc în Studioul „Mihail Jora” al Radio România, pe 23 februarie 2007, fiind susținut de Orchestra Națională Radio, dirijorul Tiberiu Soare și pianistul Viniciu Moroianu.

A fost aportul Radio România Muzical și al Orchestrelor și Corurilor Radio la proiectul propus și inițiat de Uniunea Europeană de Radio, derulat sub genericul „Influențe ale muzicii tradiționale în muzica clasică”. Pe afișul manifestării, preluate în direct prin satelit de opt radiodifuziuni europene și de alte 12, înregistrat, au figurat “Trei dansuri românești” de Theodor Rogalski, Concertul în Do major pentru pian și orchestră de Radu Paladi și Suita a III-a op. 27 în Re major „Săteasca” aparținând creației lui George Enescu.

Așadar, vineri 15 ianuarie, cu ocazia „Zilei Culturii Românești” - Radio România Muzical vă propune, în cadrul programului „Scena europeană”, înregistrarea acestui concert care poate fi ascultat începând cu ora 21,00.

Un alt reper al aceleiași ediții, este și înregistrarea concertului cameral susținut în data de 14 mai 2015, la Mănăstirea din Traunstein, Germania, un concert în care au evoluat violistul român, Răzvan Popovici și violoncelistul Andrei Ioniță.
Doina Constantinescu