Arhivă : Recomandări Înapoi

Cvartetul Arcadia din nou la 'Concertele Radio România Muzical' - 18 august

Publicat: joi, 13 August 2015 , ora 8.47

Dupǎ câștigarea unui prestigiu internațional muncit din greu, Cvartetul Arcadia se bucurǎ, de câteva luni, de un statut binemeritat și în țarǎ, fiind cooptat de Centrul Național de Artǎ "Tinerimea Românǎ". În aceastǎ calitate, Ana Török-Bogățilă și Răsvan Dumitru (vioară), Traian Boală (violă) și Zsolt Török (violoncel) au susținut primul recital la Ateneul Român (13 iunie 2015), la care a participat reputatul violoncelist Marin Cazacu. Acesta este evenimentul pe care vǎ invitǎm sǎ-l ascultați la Radio România Muzical marți, 18 august, de la ora 19.30.

Palmaresul celor de la "Arcadia" întrunește distincții pe care nicio altă formație românească de gen nu le-a primit. Cei patru s-au situat pe cea mai înaltă treaptă la concursuri internaționale renumite: Osaka (2014), Wigmore Hall (2012), Almere (2011), Hamburg (2009). Agenda Cvartetului Arcadia este fierbinte în aceastǎ varǎ: recital și cursuri de mǎiestrie la Festivalul "Academia Sighișoara", douǎ evoluții în Germania, la Festivalul de muzicǎ al Regiunii Rheinhessen și la "Zilele muzicii de camerǎ" din Mettlach, iar în a doua jumǎtate a lunii august cei patru tineri sunt așteptați la Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" de la Sinaia, dupǎ care vor pleca în Anglia, la "North Norfolk Music Festival" și din nou în Germania la "Grafenegg Festival". Noroc cǎ e concediu la Filarmonica "Transilvania" din Cluj Napoca, unde cei patru continuǎ sǎ activeze!

În ceea ce privește postura de cvartet al Centrului Național de Artǎ "Tinerimea Românǎ", violonistul Rǎsvan Dumitru declara:"Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei realizări este faptul că vom avea vizibilitate mult mai mare și în România (de mulți ani, activitatea noastră desfășurându-se cu precădere în străinătate) și credem că acest lucru va fi asigurat de o activitate concertistică constantă în capitală".

Pagini de Felix Mendelssohn și Franz Schubert cu Cvartetul Arcadia și Marin Cazacu la Concertele Radio România Muzical, 18 august, de la ora 19.30.

Monica Cengher