Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Dmitry Sitkovetsky - în 5 august, în seria 'Interpreții Festivalului Enescu 2015'

Publicat: luni, 3 August 2015 , ora 13.14
Dmitry Sitkovetsky este un artist complex, de o creativitate remarcabilă. S-a născut în Azerbaijan, a crescut la Moscova și a studiat la Conservatorul din acest oraș, dar și la Juilliard School din New York, iar din 1987 locuiește la Londra și are o activitate bogată ca violonist, dirijor, aranjor, manager de evenimente muzicale, dar și ca prezentator TV.

Este continuatorul unei celebre familii de muzicieni (tatăl, violonistul Julian Sitkovetsky, laureat al concursurilor internaționale "Henryk Wieniawski" și "Regina Elisabeta", stins din viață la doar 32 de ani; iar mama, Bella Davidovich, câștigătoare, în 1949 a Concursului "Chopin" de la Varșovia). Dmitry a captat atenția vieții muzicale internaționale după ce s-a impus, în 1979, în cadrul Concursului "Fritz Kreisler" de la Viena.
În 10 septembrie 2015, Dmitry Sitkovetsky va reveni la București ca invitat în Festivalul Internațional George Enescu pentru pentru a patra oară, după apreciatele prezențe din 2003, 2005 și 2013, când a interpretat, în concertul final al Festivalului, Capriciul român de George Enescu, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra.
În ediția din acest an, Dmitry Sitkovetsky va urca pe scena Ateneului Român alături de New European String Chamber Orchestra, ansamblu fondat chiar de el. Până atunci însă, în cadrul rubricii "Interpreții Festivalului Internațional George Enescu", îl ascultați interpretând două lucrări de referință din repertoriul muzicii baroce și, respectiv, clasice: Sonata nr.2 BWV 1003 în la minor pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach și Concertul op.61 în Re major pentru vioară și orchestră de Ludwig van Beethoven.

Miercuri, 5 august, la Arpeggio, de la ora 10.30 și în reluare de la 17,05.

Andreea Chiselev