Arhivă : Recomandări Înapoi

Pianistul Lars Vogt printre interpreții Festivalului 'George Enescu' 2015 - Arpeggio, 31 iulie

Publicat: marți, 28 Iulie 2015 , ora 13.58

Pe 8 septembrie, la Sala Palatului, norocoșii care și-au achiziționat deja un bilet, îl vor putea urmări în Concertul op.16 în la minor de Edvard Grieg pe Lars Vogt, unul dintre cei mai importanți pianiști ai momentului, acompaniat de Orchestra Simfonică din Londra, condusă în acea seară de dirijorul Ion Marin.

Cariera internațională a lui Lars Vogt a început odată cu câștigarea Premiului al II-lea la Concursul Internațional de la Leeds, ediția 1990, după finalizarea studiilor la Școala superioară de Muzică și Teatru din Hanovra, unde i-a fost student celebrului profesor Karl Heinz Kämmerling, căruia i-a succedat la catedră după moartea acestuia, în 2002. După Concursul de la Leeds, adică de peste 20 de ani, Vogt este unul dintre numele prezente pe afișele celor mai importante instituții muzicale din lume. Versatilitatea repertorială este unul dintre atributele sale, astfel că în interpretarea sa pot fi ascultate lucrări de Mozart, Beethoven, Schumann, Rahmaninov, dar și Lutoslawski. Lars Vogt este în egală măsură dedicat concertelor cu orchestră, dar și muzicii camerale.

Pasiunea pentru muzică de cameră a lui Lars Vogt s-a tradus și în înființarea unui Festival, intitulat Spannungen, ce se desfășoară, începând din 1998, la Heimbach, în Germania. Ca artist al casei EMI, Lars Vogt a realizat 15 CD-uri, printre care și cel care cuprinde concertele de Beethoven, împreună cu Orchestra Orașului Birmingham și dirijorul Sir Simon Rattle. Acesta din urmă îl descria pe Lars Vogt drept cel mai extraordinar muzician din toate generațiile cu care a avut norocul să colaboreze. Tocmai de aceea unul dintre opusurile pe care am ales să vi-l oferim vineri, 31 iulie, în emisiunea Arpeggio, este Concertul nr.1 de Beethoven, rezultat al colaborării dintre pianistul Lars Vogt și dirijorul Simon Rattle. Vă așteptăm!


Monica Isăcescu