Arhivă : Recomandări Înapoi

AUDIO. Simfonia Manfred - Music box, 20 iulie 2015

Publicat: joi, 25 Iunie 2015 , ora 11.23

Discul prezentat a fost lansat oficial în 26 iunie 2015 - este o producție a Editurii Casa Radio, pe care regăsim numele Orchestrei Naționale Radio și al dirijorului Tiberiu Soare.

Un disc special, cu un repertoriu rar abordat: Simfonia Manfred de Piotr Ilici Ceaikovski este o lucrare cu o istorie specială, povestită de Tiberiu Soare și pe care o puteți asculta în primul material audio atașat acestui articol. O viziune curajoasă, plină de energie în această Simfonie Manfred, ce s-a intenționat să fie o Simfonie fantastică a spațiului rus, propusă de muzicieni români.

Avem în față o înregistrare din concert, realizată în 17 octombrie 2014 la Sala Radio, mărturie a preocupării de a extinde repertoriul ceaikovskian abordat de Orchestra Națională Radio; o reușită artistică și de viziune editorială, în opinia mea.

Discul Manfred cu Orchestra Națională Radio, dirijată de Tiberiu Soare poate fi ascultat luni, 20 iulie, de la ora 19.00 și este inclus în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2015.

Cristina Comandașu