Arhivă : Recomandări Înapoi

Michael Tilson Thomas în seria `Interpreții Festivalului George Enescu 2015`

Publicat: luni, 29 Iunie 2015 , ora 23.55

La 70 de ani, dirijorul american Michael Tilson Thomas este mai energic ca oricând, abordând la fel de curajos același repertoriu divers din punct de vedere stilistic și promovând în continuare compozitorii contemporani, în special pe cei de pe teritoriul american. Carismatic și inovator, Michael Tilson Thomas este îndeosebi asociat cu Orchestra Simfonică din San Francisco, un ansamblu pe care l-a condus către excelență, dovadă stând și cele 11 premii Grammy câștigate în decursul timpului, de când este la pupitrul acestei valoroase formații.

Personalitate sonoră marcantă în Statele Unite ale Americii și nu numai, dirijor, pianist și compozitor, Michael Tilson Thomas a mai colaborat strâns cu Orchestra Simfonică din Londra, dar și cu New World Symphony Orchestra, al cărei fondator este. Michael Tilson Thomas, probabil cea mai pregnantă personalitate dirijorală pe care o are America în momentul de față va veni pentru prima dată la București în această toamnă, alături de membrii Orchestrei Simfonice din San Francisco, publicul putându-l urmări pe scena Sălii Palatului, în două seri consecutive, pe 6 și pe 7 septembrie, dirijând opusuri de Ives, Bartok, Mahler, Enescu, Adams și Beethoven.

Despre Michael Tilson Thomas, despre parcursul său profesional, cu principalele momente cheie dintr-o biografie, de altfel, foarte intensă, puteți afla mai multe miercuri, 1 iulie și joi, 2 iulie, în două ediții ale emisiunii "Arpeggio", pe care le puteți asculta de la ora 10.30 și, în reluare, de la ora 17.05.

Ioana Marghita