Arhivă : Recomandări Înapoi

Ludwig van Beethoven - subiectul emisiunii 'Un week-end, un compozitor' - în 27 și 28 iunie 2015

Publicat: joi, 18 Iunie 2015 , ora 11.10

Împreună cu Wolfgang Amadeus Mozart și Joseph Haydn, este unul dintre reprezentanții primei școli vieneze, un clasic prin excelență și în același timp compozitorul care i-a inspirat pe romanticii care i-au urmat.

Compozițiile sale alcătuiesc o listă binecunoscută celor care îi iubesc muzica: 9 simfonii, 5 concerte pentru pian și orchestră, un concert pentru vioară și orchestră, 32 de sonate pentru pian, 16 cvartete de coarde; muzică de cameră și lucrări corale îi poartă de asemenea semnătura.

Ludwig van Beethoven este geniul căruia îi dedicăm la sfârșitul acestei săptămâni cele 8 ore de muzică din cadrul emisiunii Un week-end, un compozitor. Am pregătit pentru dumneavoastră o serie de opusuri în versiuni dintre cele mai apreciate: două concerte pentru pian și orchestră în care Radu Lupu este solistul Orchestrei Filarmonicii din Israel, dirijată Zubin Mehta, patru dintre simfoniile "Titanului de la Bonn" în interpretarea a doua apreciate orchestre britanice (Philharmonia și Orchestra Simfonică din Londra) și a Filarmonicilor din Viena și Berlin, această din urmă condusă de regretatul Claudio Abbado; Hilary Hahn va interpreta partitura solistică a Concertului pentru vioară și orchestră... și lista poate continua.

Mai multe însă, vă invităm să descoperiți pe frecvențele noastre sâmbătă și duminică, 27 și 28 iunie, începând cu ora 13:05, sub genericul Un week-end, un compozitor - vara aceasta doar la Radio România Muzical.

Lucian Haralambie