Arhivă : Recomandări Înapoi

Recitalul pianistului Florian Mitrea la Concertele Radio România Muzical - 12 mai 2015

Publicat: vineri, 8 Mai 2015 , ora 11.05

"O seară muzicală aparte în care sunetul este personajul principal, iar emoțiile publicului - scena." - astfel i-a întâmpinat pianistul Florian Mitrea în scurta prezentare oferită melomanilor în 15 aprilie 2014 la Sala mică a Ateneului Român.

A fost o întâlnire pe cât de plăcută pe atât de așteptată de un public numeros și entuziast, nerăbdător și interesat de recitalul unui pianist deja afirmat în peisajul muzical și cu un palmares important. Premiul al III-lea la cea de-a 63-a ediție a Concursului Internațional ARD de la München este cea mai recentă dovadă de recunoaștere a meritelor pianistului Florian Mitrea. El a susținut deja recitaluri la Eroica Saal din Viena, și la Londra la St. Martin-in-the -Fields, Catedrala St. James', Steinway Hall, Drapers' Hall și King's Place. O carte de vizită importantă pentru un pianist în vârstă de 25 de ani, masterand la Academia Regală de Muzică din Londra.

Florian Mitrea, protagonistul recitalului din 15 aprilie 2014 de la Sala mică a Ateneului Român, a propus în cadrul seratelor de marți lucrări de: Claude Debussy, Franz Liszt, Franz Schubert și Serghei Prokofiev.

Cu selecțiuni din acest recital îl veți asculta pe Florian Mitrea la 'Concertele Radio România Muzical' de marți, 12 mai 2015, începând cu ora.19.30.


Jeanine Costache