Arhivă : Recomandări Înapoi

Festivalul Internațional 'Meridian', ediția 2014 - 'Sunete contemporane', din 23 aprilie

Publicat: vineri, 17 Aprilie 2015 , ora 12.51

În fiecare an, în luna decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă, în București și în principalele centre muzicale ale țării, se desfășoară Festivalul Internațional "Meridian", Zilele SNR-SIMC, ajuns deja la cea de-a 10-a ediție.

Și… cu fiecare an care trece, concertele organizate de Secțiunea Națională Română a Societății Internaționale de Muzică Contemporană sunt tot mai ample, cu lucrări în primeaudiții românești sau străine, prezentate de cei mai buni interpreți ai momentului din țară și de pe alte meridiane.

În perioada 1-7 decembrie a anului trecut, Festivalul Internațional "Meridian", cu subtitlul "Puncte cardinale", a pornit de la ideea pluralității stilurilor componistice, a etalat în fața publicului modalități de expresie cu totul noi, a propulsat în atenția ascultătorilor nume de compozitori, tehnici interpretative, tendințe și orientări estetice, s-au dezbătut problematici de stil în creația actuală.

Veți putea asculta o selecție a celor mai spectaculoase lucrări din programul Festivalului Internațional "Meridian" 2014, urmărind, din 23 aprilie, de marți până vineri, emisiunea Sunete contemporane la Radio România Muzical, începând cu ora 23.30.


Laura Ana Mânzat