Arhivă : Recomandări Înapoi

Bucuria Învierii, la Allegro de weekend!

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2015 , ora 12.10

Învierea Domnului ne-a adus posibilitatea mântuirii și stă la temelia credinței și a Bisericii Creștine. Numim această sărbătoare 'Paști' după cuvântul grecesc care înseamnă 'trecere' - dintru neființă întru ființă, de la moarte la viața veșnică. Făra Învierea lui Hristos lumea ar fi azi probabil alta, Biserica poate nu s-ar fi întemeiat, creștinismul nu s-ar fi răspândit și n-ar fi fost crezut. Mântuitorul s-ar fi uitat de atunci, învățătura Lui s-ar fi pierdut, iar mântuirea oamenilor s-ar fi pierdut și ea.

Cu bucuria nopții de Înviere în suflet și Lumina Sfântă în candele vă invit să celebrăm prima zi de Paște și prin matinalul Radio România Muzical! De la ora 7.00, "Cerul se bucură, Pământul jubilează", așa cum spune titlul Cantatei Pentru Prima zi de Paște BWV 31 de Johann Sebastian Bach. Concertul nr.1 pentru pian și orchestră de Carl Maria von Weber și Simfonia nr.34 de Wolfgang Amadeus Mozart vă aduc și ele voie bună, urmate de o călătorie în lumea sonoră a cântărilor ortodoxe de Paște interpretate de Corala bărbătească Te Deum Laudamus (dirijor Dan Mihai Goia) și Corul Symbol (dirijor Jean Lupu).

Matinalul de weekend continuă apoi cu opusuri semnate Carl Philipp Emmanuel Bach și Antonio Vivaldi, urmate de cea mai amplă creație pentru pian solo a lui Georges Bizet - Cântecele Rinului.

În final, vă invit să medităm ascultând selecțiuni de pe cel mai recent disc al apreciatei mezzosoprane letone Elina Garanca, Meditation, "o minunată selecție de muzică spirituală dedicată eternei căutări a păcii interioare", așa cum anunță producătorii.

Aștept cu bucurie dimineața zilei de duminică, 12 aprilie, pentru a rosti, în cadrul emisiunii Allegro de weekend (7.00 - 9.50) tradiționalul Hristos a Înviat!


Andreea Chiselev