Arhivă : Recomandări Înapoi

Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio - a patra zi; 23 septembrie 2014

Publicat: marți, 16 Septembrie 2014 , ora 17.32

Evenimentul muzical al toamnei, festivalul RadiRo, va continua marți, 23 septembrie 2014, cu cel de-al doilea concert susținut de Orchestra Simfonică Radio din Praga. Aceasta va fi condusă de Ondrej Lenárd, cel care îndeplinește funcția de dirijor șef al ansamblului din 2011. Horia Mihail - solist al Orchestrelor și Corurilor Radio - va evolua în "Burlesca" pentru pian și orchestră de Richard Strauss.

Va fi o seară dedicată, de altfel, celebrului compozitor german de la a cărui naștere s-au împlinit de curând 150 de ani. Dirijorul Ondrej Lenárd:

"L-am considerat întotdeauna pe Richard Strauss un geniu, o personalitate care a adus de fiecare dată ceva nou. Muzica sa este un foc de artificii, dar este și foarte intimă, foarte... sensibilă, dar și furtunoasă uneori! Se spune că lucrările lui sunt foarte complicate: poate pentru că discursul lui componistic nu este deloc simplu, pentru că orchestrația sa este atât de minunată! Aceste partituri trebuie foarte amănunțit studiate înainte și abia apoi te poți prezenta liniștit în fața orchestrei pentru a face să răsune o asemenea muzică splendidă. Este foarte frumoasă, dar și foarte dificilă." Interviu integral Ondrej Lenárd

Programul din 23 septembrie va fi completat de Suita "Cavalerul Rozelor" de Richard Strauss și Simfonia a VII-a op. 70 în re minor de Antonin Dvoűák. Concertul va fi transmis în direct la Radio România Muzical, de la ora 19,00. Comentează Anca Ioana Andriescu.

Lucian Haralambie