Arhivă : Recomandări Înapoi

Orchestra Filarmonicii din Viena condusă de Andris Nelsons la 'Concerte de 5 stele' - 27 mai 2014

Publicat: vineri, 23 Mai 2014 , ora 12.15

Concertul de 5 stele pe care vi-l propunem marți, 27 mai 2014, este cel susținut de Orchestra Simfonică din Viena, sub bagheta dirijorului Andris Nelsons, la Musikverein, în data de 1 decembrie 2013.

Tânărul dirijor de origine letonă și-a început cariera ca trompetist în cadrul Orchestrei Operei Naționale letone, pentru ca apoi să se îndrepte spre studiul dirijatului. Actualmente este director muzical al Orchestrei Simfonice din Boston. Andris Nelsons este recunoscut pentru capacitatea sa de a descoperi noi perspective în orice lucrare pe care o abordează.

Solistul concertului este violonistul german Volkhard Steude, concertmaistru al Filarmonicii din Viena începând din anul 2000. Premiat la multe concursuri internaționale, cu o experiență acumulată alături de multe orchestre valoroase, Volkhard Steude ne propune varianta sa interpretativă a Concertului op.64 în mi minor pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn.

Programul - construit interesant ca un evantai de epoci, de la clasic până la modern timpuriu - mai cuprinde Simfonia nr.90 în Do major de Joseph Haydn și Poemul simfonic Așa grăit-a Zarathustra de Richard Strauss.

Concerte de 5 stele - emisiune produsă de Octavia Galescu și realizată de Irina Cristina Vasilescu - marți, 27 mai 2014, de la ora 15,30. Vă așteptăm la Radio România Muzical!
Gina Macsențian