Arhivă : Recomandări Înapoi

Poveștile de succes ale muzicii cu violonista Lisa Batiashvili

Publicat: miercuri, 15 Ianuarie 2014 , ora 16.56

Este la momentul actual una dintre cele mai "vânate" interprete ale momentului. Festivalul Enescu 2013 a adus-o în fața publicului românesc, fiind, din rândul violoniștilor, o solistă mult așteptată. Emoție, perfecțiune, virtuozitate - sunt cuvinte de care se folosesc criticii atunci când încearcă să îi descrie activitate. Lisa Batiashvili a dovedit toate acestea în 22 septembrie 2013 la Sala Palatului.

Sunt cunoscute colaborările ei cu orchestrele Filarmonicilor din Londra și Rotterdam, ambele dirijate de Yannick Nézet-Séguin, dar și alături de Orchestra Tonhalle din Zürich și Orchestra Națională a Franței, cu David Zinman, Orchestra Simfonică din Sydney sub bagheta lui Vladimir Ashkenazy, Orchestra Simfonică NHK, dirijată de Charles Dutoit și cu Orchestra Filarmonică Regală din Stockholm, sub bagheta lui Sakari Oramo. Ce înseamnă însă să fii un muzician dintr-o familie de muzicieni? De ce vioara? Care sunt modelele urmate? Un compozitor preferat? O lucrare apropiată? ... și multe alte întrebări care și-au găsit răspunsul în cadrul emisiunii realizate Ștefan Costache. Lisa Batishvili își spune povestea de succes la Radio România Muzical.

Prima ediție a emisiunii Poveștile de succes ale muzicii cu Lisa Batishvili, va fi difuzată duminică, 19 ianuarie, de la ora 10.30, urmând ca cea de-a doua parte a interviului realizat de Ștefan Costache să fie difuzat în 26 ianuarie de la aceeași oră. Emisiunea poate fi reascultată pe site-ul romaniamuzical.ro.

Lucian Haralambie