Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Pe 20 noiembrie se deschide Târgul Gaudeamus Radio România

Publicat: miercuri, 13 Noiembrie 2019 , ora 11.46

Au mai rămas 7 zile până la debutul celui mai așteptat eveniment anual din industria cărții: Târgul Gaudeamus Radio România. Inițiat și organizat de postul public de radio, Gaudeamus, "cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio", va avea loc în intervalul 20-24 noiembrie, în premieră în Pavilionul B2 Romexpo. A 26-a ediție a târgului de carte din București se va desfășura sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluției Române din Decembrie 1989.

Conferința de presă care precede deschiderea ediției se va desfășura joi, 14 noiembrie, începând cu ora 12:00, la Centrul de Presă al Radio România (foaierul Sălii Radio, str. General Berthelot nr. 60-64).

Organizat anual de Radio România, Gaudeamus reprezintă un reper major în peisajul cultural românesc. Anvergura și notorietatea evenimentului, oportunitățile de promovare a ofertelor editoriale și uriașul impact asupra publicului - cele mai recente ediții înregistrând peste 125.000 vizitatori, fac ca Târgul Gaudeamus Radio România să fie lider incontestabil al pieței naționale de carte. Peste 8.000 mp de standuri care vor găzdui sute de mii de titluri și aproape 900 de evenimente, lansări și prezentări de carte, sesiuni de autografe sau dezbateri, îi așteaptă pe cei care vor trece pragul târgului în perioada 20-24 noiembrie.

Deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus Radio România, ediția București 2019, va avea loc miercuri, 20 noiembrie, la ora 12:00, la standul Radio România.

Ca și la edițiile precedente, numeroase categorii de public vor avea accesul gratuit: preșcolarii, elevii, studenții, cadrele didactice, bibliotecarii, profesioniștii din domeniile editorial/educațional, membrii uniunilor de scriitori, jurnaliștii, pensionarii, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată și suportul pentru Tombola Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10:00 și 20:00.

Acreditarea jurnaliștilor la Târgul Gaudeamus Radio România se face prin expedierea către office@gaudeamus.ro a unei cereri de acreditare care să includă: numele și datele de contact ale instituției (telefon, e-mail), numele și datele de contact ale jurnaliștilor pentru care se dorește acreditarea (telefon mobil, e-mail) și specializarea editorială (dacă este cazul). Alte modalități de acreditare sunt: participarea la conferința de presă sau înscrierea în baza de date a jurnaliștilor acreditați, între 20 și 24 noiembrie, la Biroul de presă care va funcționa în incintă.