ACUM:
15.00
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Concertele roz (R)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Seara muzicii bune la Premiile Muzicale Radio România

Publicat: marți, 17 Aprilie 2018 , ora 10.00
Luni, 16 aprilie, a fost seara muzicii românești la Sala Radio, unde a avut loc cea de-a XVI-a ediție a Galei Premiilor Muzicale Radio România, eveniment cu adevărat memorabil. 17 trofee superbe, creații originale din cristal cu incrustații de argint, purtând semnătura cunoscutului artist plastic Ioan Tămâian, au fost înmânate artiștilor premiați, pentru performanțele lor din anul 2017.

Covorul roșu, lumini, paparazi, camere tv și multe, multe aplauze, astfel au fost întâmpinate vedetele nominalizate la premii încă de la intrarea spre foaierul Sălii Radio. Vedetele, dar și invitați de prestigiu, au ținut să fie alături de postul public și cu acest prilej.

Au fost acordate 16 trofee pentru cele mai bune performanțe înregistrate anul trecut în muzica pop, folk, pop-dance și pop-rock, 25 de artiști de top ai show bizz-ului românesc și 24 de piese și albume figurând pe lista nominalizaților. Cel de-al 17-lea trofeu a însoțit Premiul de excelență, acordat în acest an artistei Dida Drăgan.

Premiile au fost înmânate de invitați speciali, interpreți și compozitori, personalități ale vieții muzicale, de realizatorii de emisiuni și manageri de la Radio România, premiul pentru cea mai bună voce feminină fiind oferit de Georgică Severin, Președinte Director General al Radio România.

Pe scena Sălii Radio, spectaculos decorată, au urcat rând pe rând, să-și primească premiul și să cânte live, vedete ale showbiz-ului românesc de toate vârstele și din toate genurile, de la pop-dance, la folk, pop și pop-rock: Ioana Ignat, The Motans, The Mono Jacks, Vunk, Florin Chilian și qvartetul Saveica, Dida Drăgan, Irina Rimes, Direcția 5, Feli. Seara s-a încheiat cu cele trei piese interpretate de Andra, vedeta incontestabilă a show-ului.

Câștigătorii trofeelor celei de-a XVI-a ediții sunt:

1. Debutul anului 2017: Ioana Ignat;

2. Cea mai bună piesă pop: La refren - Andra;

3. Cel mai bun artist pop: The Motans;

4. Cea mai bună piesă rock: Un sfert de secundă - The Mono Jacks;

5. Cel mai bun artist rock: Vunk;

6. Cel mai bun album folk: Pre@Clasic - Florin Chilian;

7. Omul cu chitara: Mircea Vintilă;

8. Cea mai bună piesă alternative rock: Dur de-a dura - Vița de Vie;

9. Cel mai bun album pop rock: Happy Day - Direcția 5;

10. Cel mai bun compozitor: Șerban Cazan;

11. Big like video: Antiexemplu - Carla's Dreams;

12. Cea mai bună voce feminină: Andra;

13. Cea mai bună voce masculină: Cristi Enache;

14. Piesa anului 2017: Bolnavi amândoi - Irina Rimes;

15. Albumul anului 2017: Confesiune - Smiley;

16. Artistul anului 2017: Smiley.

Premiul de excelență - Dida Drăgan.

Spectacolul de gală, prezentat de Daniela Mihai și Cătălin Cârnu - de la Radio România Actualități, împreună cu Ioana Voicu - TVR, a fost transmis în direct de Radio România Actualități și de Radio România Internațional, iar înregistrarea va fi programată pe TVR, coproducător al evenimentului.