Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Povești noi pentru voi la Librăria Cărturești Verona

Publicat: miercuri, 15 Noiembrie 2017 , ora 13.02
Teatrul Național Radiofonic și Librăria Cărturești Verona vă invită vineri, 17 noiembrie, de la ora 17:00, la audiția-atelier a spectacolului radiofonic Stejarul pitic, cel mai bun tătic de Victoria Pătrașcu. Adaptarea radiofonică și regia artistică: Mihai Lungeanu. În distribuție: Constantin Cojocaru, Alexandru Bindea, Adriana Trandafir, Adina Andrei, Violeta Berbiuc, Mircea Constantinescu, Ionuț Kivu, Dragoș Huluba. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Producător: Irina Soare. Proiect inițiat și coordonat de regizorul Mihai Lungeanu.

Scriitoare "De Basm", autoare a unor volume premiate, Victoria Pătrașcu este o prezență dinamică în peisajul literar contemporan: imaginează și scrie povești, articole în reviste, concepe și susține proiecte educaționale, ateliere de scriere creativă pentru copii, conduce sau se implică în asociații culturale, cum ar fi Ești povești sau proaspăta De Basm: Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți din România. Cărțile ei îmbină armonios povestea clasică cu experiențele vremurilor pe care le trăim, în care A fost odată ca niciodată se întâlnește, firesc, cu problemele și provocările puse în fața copiiilor de ultratehnologicul mileniu trei.

Spectacolul radiofonic, inspirat din povestea Stejarul pitic, cel mai bun tătic de Victoria Pătrașcu, va putea fi ascultat și ilustrat în cadrul audiției - atelier, găzduită de mansarda cu cărți și jucării a librăriei Cărturești Verona, vineri 17 noiembrie, de la ora 17:00. Evenimentul, care are loc în cadrul proiectului Povești noi pentru voi, inițiat și coordonat de regizorul Mihai Lungeanu, îi invită pe copii nu numai să asculte, dar și să deseneze această poveste radiofonică minunată, care vorbește cu sensibilitate, despre iubire și devotament, despre generozitate și despre gesturile frumoase care ne înfrumusețează existența, prichindeii-spectactori-ilustratori îmbogățind astfel cu propriul spirit creativ universul virtual specific audițiilor radiofonice, lumea fascinantă pe care numai teatrul radiofonic o poate exprima, prin specificitatea sa.