Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

O inedită poveste populară românească, în premieră la Teatrul Național Radiofonic pentru copii

Publicat: vineri, 27 Octombrie 2017 , ora 13.50
Teatrul Național Radiofonic pentru copii vă invită să ascultați, la Radio România Cultural, duminică, 5 noiembrie, de la ora 9:00, spectacolul radiofonic, în premieră Măgarii - poveste populară românească. Scenariul radiofonic și regia artistică: Gavriil Pinte. În distribuție: Daniel Tudorică, Daniel Badale, Alexandru Georgescu, Cornelia Pavlovici, Vasile Toma, Mihai Verbițchi, Violeta Berbiuc și Vasile Manta. Redactor și coordonator de proiect: Irina Soare. Regia de montaj: Florin Bădic și Monica Wilhelm. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: Vasile Manta.

Scenariul radiofonic, inspirat de pagini mai puțin cunoscute din folclorul românesc, valorifică bogăția lexicală și stilistică originară, într-o montare ce păstrează nealterată verva narațiunii autentice și reliefează ineditul joc al fanteziei în scene de o fabuloasă inventivitate. Spectacolul sonor, construit într-o succesiune dinamică de planuri, devine astfel o călătorie spre miezul magic al înțelepciunii populare. Ne însoțesc misterioși povestelnici, glasuri și personaje șăgalnice, amuzante și amuzate, care pun întrebări, caută răspunsuri, oferă soluții, însoțesc personajele în drumul lor spre deznodământul totdeauna fericit în lumea basmelor. Povestea populară Măgarii este spusă radiofonic de o distribuție formată din actori de marcă ai teatrului românesc: Daniel Tudorică-Românul, Daniel Badale- Michiduță, Alexandru Georgescu-Tatăl lui Michiduță, Cornelia Pavlovici -Băcița, Mihai Verbițchi-Moș Îndungă, Vasile Toma- Baciul, alături de Violeta Berbiuc și Vasile Manta, sub bagheta regizorului Gavriil Pinte, care semnează și scenariul radiofonic.

Vă propunem, așadar, un spectacol radiofonic plin de vervă și umor, cu personaje simpatice interpretate de actori cu har, într-un decor sonor percutant - semnat de regizorul tehnic Vasile Manta- care conferă un plus de autenticitate si dinamism acțiunii si un veșmânt muzical bogat tematic, croit, cu sensibilitate și profesionalism, de regizorul muzical Patricia Prundea; toate aceste argumente vă vor convinge, sperăm, să ascultați această recentă premieră a Teatrului Național Radiofonic. O invitație pe care teatrul Național Radiofonic pentru copii o adresează ascultătorilor săi de toate vârstele.

Spectacolul va putea fi ascultat, în avanpremieră, la Teatrul Metropolis din București, luni, 30 octombrie, de la ora 11:00, în cadrul proiectului de audiții radiofonice "Ne auzim... la Metropolis".